Індичка - просто справжня знахідка для всіх тих, хто прагне завжди бути здоровим і струнким! В ній практично не міститься холестерин і до того ж це м'ясо легко засвоюється нашим організмом. При цьому воно досить поживна і корисна. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування страв з індички в мультиварці.
Страва з філе індички в мультиварці
Інгредієнти: філе індички - 800 г; морква - 1 шт.; картопля - 1 кг; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сир - за бажанням; олія рослинна; спеції, приправи; свіжа зелень. Приготування Отже, щоб приготувати індичку з овочами в мультиварці, м'ясо гарненько промиваємо в холодній воді, трохи обсушуємо рушником і обробляємо. Потім нарізаємо його невеликими шматочками і перекладаємо в чашу мультиварки, змащену маслом.
Далі переходимо до підготовки всіх необхідних овочів. Для цього їх чистимо, промиваємо та нарізаємо. Картопля шаткуємо великими часточками, моркву рубаємо кружечками, а подрібнюємо цибулину півкільцями. Часник дрібно кришимо, або просто натираємо на терочке. Далі перекладаємо порізані овочі до м'яса, вливаємо трохи рослинного масла, приправляємо спеціями, солимо і ретельно перемішуємо. Тепер закриваємо кришку приладу, виставляємо на панелі управління режим «Випічка» і готуємо близько 30 хвилин. Потім відкриваємо кришку мультиварки, акуратно перемішуємо жарке з індички і знову повторюємо цю процедуру кілька разів, доводячи страва до повної готовності. Після цього залишаємо все постояти приблизно на 20 хвилин у вимкненій мультиварці, а потім розкладаємо жарке на порційні тарілки, посипаємо зверху свіжою зеленню і будь тертим сиром.
Дієтичне блюдо з індички в мультиварці
Інгредієнти: індичка - 1 кг; картопля - 1 кг; свіжі або заморожені гриби - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий листочок; спеції, корінь петрушки; кип'ячена вода. Приготування Отже, для приготування цього смачного і ситного страви, беремо м'ясо індички, поділяємо індичку на порційні частини і промиваємо під проточною водою. Гриби вибираємо будь-які, на свій смак, можете взяти свіжі, заморожені або навіть консервовані. Викладаємо їх у чашу мультиварки, наливаємо трохи масла, включаємо режим «Випічка», виставляємо таймер приблизно на 20 хвилин і натискаємо кнопку «Пуск». Кришку залишаємо обов'язково відкритою, щоб випарувалася зайва рідина. Періодично помішуємо заморожені гриби дерев'яною лопаткою. Чекаємо, поки вони повністю розморозяться, а потім трохи підсолюємо. Сиру картоплю чистимо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і заливаємо на деякий час холодною водою. Коли грибочки в мультиварці прогріються, акуратно виймаємо їх, викладаємо в чашу шматочки м'яса, зверху кладемо гриби і покриваємо всі рівномірним шаром підготовленого картоплі.

Солимо, перчимо за смаком, посипаємо подрібненої сушеної петрушкою, кидаємо лавровий листочок і заливаємо вміст мультиварки киплячою водою. Рідина повинна покривати всі овочі, але трохи не доходити до верху картоплі. Якщо ж ви хочете, щоб тушкована індичка з картопелькою навпаки була з великою кількістю бульйону, тоді наливаємо води побільше.
Закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо нашу страву близько 2 годин. Приблизно за 30 хвилин до закінчення приготування, відкриваємо кришку і все добре перемішуємо. Подаємо готове блюдо в глибоких тарілках, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню і посипати будь-якими приправами на ваш смак.