Вернуться назад Распечатать

Страви з індички в мультиварці

Страви з індички в мультиварці
Індичка - просто справжня знахідка для всіх тих, хто прагне завжди бути здоровим і струнким! В ній практично не міститься холестерин і до того ж це м'ясо легко засвоюється нашим організмом. При цьому воно досить поживна і корисна. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування страв з індички в мультиварці.

Страва з філе індички в мультиварці


Інгредієнти:

  • філе індички - 800 г;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир - за бажанням;

  • олія рослинна;

  • спеції, приправи;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Отже, щоб приготувати індичку з овочами в мультиварці, м'ясо гарненько промиваємо в холодній воді, трохи обсушуємо рушником і обробляємо. Потім нарізаємо його невеликими шматочками і перекладаємо в чашу мультиварки, змащену маслом.
    Далі переходимо до підготовки всіх необхідних овочів. Для цього їх чистимо, промиваємо та нарізаємо. Картопля шаткуємо великими часточками, моркву рубаємо кружечками, а подрібнюємо цибулину півкільцями. Часник дрібно кришимо, або просто натираємо на терочке. Далі перекладаємо порізані овочі до м'яса, вливаємо трохи рослинного масла, приправляємо спеціями, солимо і ретельно перемішуємо. Тепер закриваємо кришку приладу, виставляємо на панелі управління режим «Випічка» і готуємо близько 30 хвилин. Потім відкриваємо кришку мультиварки, акуратно перемішуємо жарке з індички і знову повторюємо цю процедуру кілька разів, доводячи страва до повної готовності. Після цього залишаємо все постояти приблизно на 20 хвилин у вимкненій мультиварці, а потім розкладаємо жарке на порційні тарілки, посипаємо зверху свіжою зеленню і будь тертим сиром.

    Дієтичне блюдо з індички в мультиварці


    Інгредієнти:

  • індичка - 1 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • свіжі або заморожені гриби - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий листочок;

  • спеції, корінь петрушки;

  • кип'ячена вода.


  • Приготування
    Отже, для приготування цього смачного і ситного страви, беремо м'ясо індички, поділяємо індичку на порційні частини і промиваємо під проточною водою. Гриби вибираємо будь-які, на свій смак, можете взяти свіжі, заморожені або навіть консервовані. Викладаємо їх у чашу мультиварки, наливаємо трохи масла, включаємо режим «Випічка», виставляємо таймер приблизно на 20 хвилин і натискаємо кнопку «Пуск». Кришку залишаємо обов'язково відкритою, щоб випарувалася зайва рідина. Періодично помішуємо заморожені гриби дерев'яною лопаткою. Чекаємо, поки вони повністю розморозяться, а потім трохи підсолюємо. Сиру картоплю чистимо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками і заливаємо на деякий час холодною водою. Коли грибочки в мультиварці прогріються, акуратно виймаємо їх, викладаємо в чашу шматочки м'яса, зверху кладемо гриби і покриваємо всі рівномірним шаром підготовленого картоплі.
    Страви з індички в мультиварці
    Солимо, перчимо за смаком, посипаємо подрібненої сушеної петрушкою, кидаємо лавровий листочок і заливаємо вміст мультиварки киплячою водою. Рідина повинна покривати всі овочі, але трохи не доходити до верху картоплі. Якщо ж ви хочете, щоб тушкована індичка з картопелькою навпаки була з великою кількістю бульйону, тоді наливаємо води побільше.
    Закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо нашу страву близько 2 годин. Приблизно за 30 хвилин до закінчення приготування, відкриваємо кришку і все добре перемішуємо. Подаємо готове блюдо в глибоких тарілках, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню і посипати будь-якими приправами на ваш смак.