Кальмари, по праву вважаються справжнім делікатесом, і страви з них відрізняються вишуканістю і оригінальністю. Давайте дізнаємося з вами як приготувати кальмари в мультиварці.
Рецепт приготування кальмарів в мультиварці
Інгредієнти: свіжі кальмари - 2 шт.; цибулина - 05 шт.; морква - 05 шт.; олія рослинна; сметана - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Тушки кальмарів очищаємо від пленочек, гарненько промиваємо та нарізаємо кільцями. Цибулину і морквину обробляємо, цибулька шаткуємо невеликими кубиками, а моркву дрібно натираємо на терочке. Тепер беремо чашу мультиварки, на дно наливаємо трохи рослинне масла, вибираємо режим «Випічка» і чекаємо, поки воно трохи розігріється.
Потім пасеруємо в нього подрібнену цибульку, приблизно 5 хвилин. Після закінчення часу додаємо моркву і обсмажуємо її стільки ж до тих пір, поки овочі не придбають приємний золотистий відтінок. Після цього викладаємо до обжарке кільця кальмарів, перемішуємо і перемикаємо на приладі режим «Гасіння». Таймер виставляємо на 30 хвилин, і готуємо всі при закритій кришці. Приблизно за 10 хвилин до сигналу, кладемо сметану, посипаємо блюдо приправляємо сіллю і перцем. Готові кальмари подаємо на стіл з рисом або відварною картоплею .
Рецепт фаршированих кальмарів в мультиварці
Інгредієнти: свіжий кальмар - 3 шт.; білий рис - 200 г; креветки - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Кальмарів попередньо розморожуємо, обробляємо, промиваємо і ставимо в холодильник. Ріпчаста цибулька чистимо і шаткуємо кубиками, а моркву натираємо. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, викладаємо цибулю, подрібнену моркву і пасеруємо овочі близько 5 хвилин, виставивши на дисплеї програму «Смаження у фритюрі».
Одного кальмара нарізаємо кубиками і змішуємо з овочевою обсмаженням. Готуємо все разом ще 2 хвилинки. Очищаємо креветки і додаємо до обсмаженою овочам. Рис окремо відварюємо до готовності і викладаємо в чашу мультиварки. Готову начинку підсолюємо за смаком, перчимо й перемішуємо.
Кальмари виймаємо з холодильника, обдаємо спочатку гарячою водою і відразу ж холодною. Набиваємо тушки приготовленої начинкою. У каструлю наливаємо олії, виставляємо режим «Смаження» і укладаємо в каструлю фаршированих кальмарів . Закриваємо кришку приладу і смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Приготовлені кальмари найкраще подавати з рисом або картоплею.