Чізкейк набрав величезну популярність у наших краях за останні кілька років, тому не дивно, що багатьох господарок цікавить питання про те, як приготувати чізкейк в мультиварці, адже ця кухонні помічниця з'явилася в наших будинках теж відносно недавно і миттю підкорила серця більшості жінок рівно також, як це зробив і десерт, про який ми поговоримо в цій статті.
Рецепт класичного чізкейк в мультиварці
Інгредієнти: крихта з цукрового печива - 1 1/4 ст.; цукор - 1/4 ст.; розтоплене вершкове масло - 1/4 ст.; сир філадельфія - 1 кг; цукор - 1 ст.; лимонний сік - 2 ч. ложки; яйця - 4 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування З пергаменту для випічки вирізаємо коло, рівний по діаметру дна вашої мультиварки, і смугу приблизно відповідає висоті майбутнього чізкейку. Промасливаем обидва шматка паперу і викладаємо ними чашу пристрою.
На водяній бані змішуємо вершкове масло з цукром і тримаємо на пару до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Заливаємо отриманою сумішшю крихти з печива, а готову масу щільним шаром укладаємо на дно і стінки мультиварки.
В окремій мисці збиваємо сир філадельфія з цукром. Якщо ви не дотримуєтеся класичного рецепту, то можна приготувати чізкейк з маскарпоне в мультиварці. Тепер до сирної маси додаємо лимонний сік і ванільний екстракт і, не перестаючи збивати, додаємо в сирну масу по одному яйцю. Готову начинку виливаємо на пісочний корж.
Якщо ви готуєте чізкейк в мультиварці "Редмонд", то на його готування піде близько 1 години 20 хвилин в режимі "Випічка", але в пристрої іншої моделі це може зайняти трохи більше часу. Готовий десерт остуджуємо, дістаємо з форми і залишаємо перед подачею в холодильнику на 3-4 години.
Сирний чізкейк в мультиварці
Інгредієнти: цукрове печиво - 180 г; вершкове масло - 60 г; банан - 2-3 шт.; яйця - 3 шт.; сир - 380 г; сметана жирна - 180 г; цукор - 1/2 ст.; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Готуємо чашу мультиварки до приготування чізкейку так, як ми робили в попередньому рецепті. На основу з промасленого паперу кладемо корж з подрібненого в крихти печива, змішаної з розтопленим вершковим маслом.
Банани пюрируем з допомогою блендера і поливаємо лимонним соком. Сир збиваємо з цукром і сметаною, після чого, не перестаючи збивати, додаємо в масу по одному яйцю. Додаємо до сирної маси бананове пюре і виливаємо отриману начинку на основу з печива.
Виставляємо на пристрої режим "Випічка" і готуємо банановий чізкейк в мультиварці 60 хвилин. Спечений десерт остуджуємо і залишаємо в холодильнику на 3-4 години перед нарізкою і подачею.
Шоколадний чізкейк в мультиварці
Інгредієнти: печиво - 150 г; вершкове масло - 45 г; цукор - 110 г; вершки для збивання - 120 мл; темний шоколад - 150 г; какао-порошок - 2 ст. ложки; крем-сир - 200 р. Приготування Печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера, або просто розбивши качалкою. Отриману крихту змішуємо зі столовою ложкою
цукру, поливають вершковим олією і перемішуємо до отримання однорідної маси. Корж викладаємо на промаслений лист пергаментного паперу, попередньо покладений на дно мультиварки.
Вершки збиваємо до утворення м'яких піків. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і збиваємо з вершковою масою, додавши какао-порошок. Крем-сир збиваємо з цукром окремо, а після вимішуємо обидві маси разом. Викладаємо начинку в чашу з печива і включаємо в мультиварці на режимі "Випічка" на 45 хвилин, після чого даємо десерту постояти в холодильнику 3 години перед подачею.