Гриби і капуста - ідеальне поєднання, що не кажи. Приготувати страви з цих двох інгредієнтів дуже просто, особливо якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, адже з її допомогою продукти можна приготувати практично будь-якими способами.
Капуста з грибами і м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; капуста білокачанна - 1 головка; морква - 1-2 шт.; печериці - 300 г; м'ясний фарш - 400 г; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; цукор - 1 ч. ложка; томатна паста - 2 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Пристрій включаємо в режимі "Смаження" і наливаємо в чашу рослинне масло. Обсмажуємо на розігрітій олії фарш до тих пір, поки він не схопиться. Як тільки фарш буде наполовину готовий, у каструлю кладемо нарізані гриби і приправляємо все за смаком. Смажимо гриби і м'ясо до повного випаровування вологи, а після, додаємо цибулю, нашатковану капусту і моркву. Смажимо все ще 10 хвилин.
Томатну пасту розвести в половині склянки гарячої води і виливаємо в миску. Кладемо лавровий лист і виставляємо режим "Гасіння" на 30 хвилин.
Капуста, тушкована з грибами і перловкою в мультиварці
Інгредієнти: часник - 3 зубчики; кукурудзяна олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; морква - 2 шт.; селера - 2 стебла; помідори - 2 шт.; молода капуста - 1 качан; яловичий бульйон - 2 ст.; перлова крупа - 1 склянка; печериці - 250 р. Приготування В мультиварці виставляємо режим "Випічка" на 45 хвилин. В чаші пристрою розігріваємо кукурудзяна олія і пасеруємо на ньому нарізаний тонкими кільцями ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Слідом кладемо натерту моркву, томати, нарізаний кубиками селера і капустяні листи. Смажимо все разом 15 хвилин, після закладаємо в чашу пристрою гриби і продовжуємо готування ще 10 хвилин. Додаємо перловку, заливаємо все яловичим бульйоном і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Переставляємо мультиварку в режим "Плов" і готуємо страву до звукового сигналу. Перловку з капустою і грибами перемішуємо і залишаємо на "Підігріві" ще 15 хвилин.
Капуста з грибами і яйцями в мультиварці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; печериці - 250 г; морква - 1 шт.; яйця - 3-4 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; рослинна олія; вода - 2/3 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця відварюємо круто і нарізаємо великими кубиками. Білокачанну капусту шаткуємо, ріпчасту цибулю ріжемо кубиками, а моркву - соломкою.
У чашу мультиварки наливаємо олію і пасеруємо на ньому цибулю і моркву в режимі "Смаження" 5 хвилин. Потім закладаємо гриби і продовжуємо обсмажувати інгредієнти ще 10 хвилин. Слідом додаємо відварені яйця і нашатковану капусту. Томатну пасту розвести з водою, а отриманий розчин приправляємо за смаком. Заливаємо розчином томатної пасти вміст мультиварки і готуємо страву в режимі "Гасіння" 1 год.
Як приготувати квашену капусту з грибами та квасолею в мультиварці?
Інгредієнти: квашена капуста - 200 г; свіжа капуста - 200 г; печериці - 50 г; квасоля - 1/2 ст.; томатна паста - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; вода - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, гриби ріжемо пластинами. Свіжу капусту шаткуємо. У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю, з лавровим листом, квашеною капустою і грибами 8-10 хвилин. Після томатну пасту розвести з водою і заливаємо отриманим розчином вміст чаші, кладемо свіжу капусту, квасолю (попередньо вимочену у воді) і приправляємо страву сіллю і перцем. Через 60 хвилин в режимі "Гасіння" страва буде готове.