Свинина з грибами - страва, що прийдеться до смаку будь-якому мясоеду. Приготування такої страви також вразить своєю простотою і доступністю, особливо, якщо на вашій кухні знайшлося місце для головної помічниці будь-якої господині - мультиварки.
Свинина з грибами і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 500 г; свинина - 13 кг; часник - 2 зубчики; сушені томати - 190 г; м'ясний бульйон - 330 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Почнемо приготування страви з підготовки інгредієнтів. Картоплю очищаємо і нарізаємо товстими кільцями, цибулю подрібнюємо аналогічним чином. Свинину очищаємо від плівок і нарізаємо великими кубиками. Печериці ріжемо пластинками.
Мультиварку включаємо в режим "Випічка" і розігріваємо в чаші масло. Обсмажуємо на розігрітій поверхні свинину 15-20 хвилин, після чого кладемо гриби з цибулею і продовжуємо готування ще 10 хвилин. До подрумяненному м'яса з грибами і цибулею закладаємо сушені томати, пропущений через прес часник і найголовніше - картопля. Заливаємо блюдо м'ясним бульйоном і приправляємо від душі. Свинина, картопля і гриби повинні готується в мультиварці 50 хвилин в режимі "Випічка", при цьому в процесі приготування страву слід перемішати 2-3 рази.
Свинина з грибами в сметанному соусі в мультиварці
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; бекон - 2 скибочки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; морква -1 шт; селера - 1 стебло; вустерширський соус - 1 ч. ложка; лавровий лист - 1 шт.; сушений чебрець - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; борошно - 1/4 ст.; свинина - 1 кг; червоне вино - 1/2 ст.; курячий бульйон - 2 ст. ; печериці - 500 г; сметана - 1 ст.; свіжа зелень. Приготування У чашу мультиварки розігріваємо обидва види масла використовуючи режим "Випічка". Свинину нарізаємо соломкою і швидко обсмажуємо на олії до рум'яного кольору. Поки м'ясо смажиться, займемося іншими інгредієнтами: печериці нарізаємо пластинками, а овочі - кубиками. Закладаємо підготовлені інгредієнти до м'яса, перемішуємо і залишаємо потомитися хвилин 15. Вміст мультиварки заливаємо бульйоном і додаємо лавровий лист, чебрець, вустерширський соус і сіль з перцем. Перемикаємо пристрій в режим "Гасіння" і залишаємо страву нудиться 50 хвилин. Тепер залишається лише заправити м'ясо і овочі сметанним соусом, що складається з сметани, борошна і подрібненої зелені. М'ясо в сметанному соусі має потомитися ще 10 хвилин на "Підігріві", після чого блюдо готове до подачі на стіл.
Свинина з грибами та вершками в мультиварці "Редмонд"
Інгредієнти: перець чилі поблано - 5 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; свинина - 15 кг; сіль, перець - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 500 г; часник - 3-4 зубчики; кумін - 1 ч. ложка; курячий бульйон-1 л; консервована кукурудза - 1 ст.; вершки - 150 мл Приготування Перці наколюємо і обпалюємо на газовій горілці начорно. Чорну шкірку зчищаємо, а самі перці нарізаємо широкої соломкою. Свинину також ріжемо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі використовуючи режим "Смаження". Як тільки м'ясо придбає золотистий колір, кладемо до нього кільця ріпчастої цибулі і гриби, смажимо все разом ще 5-10 хвилин. Тепер настала черга часнику, його слід пропустити через прес і додати до решти інгредієнтів. Присмачую блюдо кумином, сіллю, перцем і додаємо кукурудзу. Заливаємо вміст чаші сумішшю вершків і бульйону. Закриваємо каструлю кришкою і виставляємо режим "Гасіння" на 1 годину. Після звукового сигналу страва буде готове до подачі на стіл.