Картопля, зварений у мультиварці, відрізняється дивовижною ніжністю і соковитістю. Його можна тушкувати просто з овочами, а можна додати будь-яке м'ясо і отримати досить ситне і повноцінне друге блюдо, яке доведеться всім до смаку. Пропонуємо вам декілька простих, не віднімають багато часу, рецептів приготування тушкованої картоплі в мультиварці.
Картоплю тушковану в мультиварці «Філіпс»
Інгредієнти: картопля - 1 кг; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; сметана - 1 ст.; насіння гірчиці - 05 ч. ложки; лавровий лист - 2 шт.; базиліка або орегано - щіпка; олія рослинна; зелень - за бажанням. Приготування Цибулю чистимо від лушпиння, крупно шаткуємо півкільцями, а моркву нарізаємо короткою соломкою. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо нарізані овочі і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо сметану, приправляємо спеціями, добре перемішуємо, вливаємо трохи води, викладаємо картоплю, подрібнений часточками, і включаємо режим «Гасіння». Зелень промиваємо, стряхиваем, дрібно рубаємо і посипаємо їй готову страву.
Тушкована картопля в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; картопля - 700 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; олія рослинна; сметана - 1 ст. ложка; вода - 2 ст.; спеції. Приготування Для приготування тушкованої картоплі в мультиварці курку промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а моркву тремо на крупній терочке. Тепер змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом, викладаємо на дно різану картоплю, потім шматочки курячого філе , морква і цибуля. Воду перемішуємо зі сметаною, сіллю, перцем і вливаємо в картоплю. Готуємо страву 15 години, виставивши на приладі режим «Гасіння».
Тушкована картопля в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: картопля - 2 кг; м'ясо - 400 г; морква - 2 шт.; перець болгарський - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; помідор - 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування М'ясо промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Овочі чистимо: моркву натираємо на терочке, болгарський перчик шаткуємо соломкою, помідор рубаємо кубиками, а картоплю розрізаємо навпіл. Потім наливаємо в чашу приладу рослинне масло, викладаємо м'ясо і, виставивши режим «Смаження» обсмажуємо до легкого підрум'янення. Після цього додаємо подрібнену цибульку, перемішуємо, кладемо моркву, перчик і помідори. Приправляємо спеціями за смаком, викладаємо зверху картоплю, переставляємо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо страву 1 годину. Як тільки програма закінчить роботу, ретельно все перемішуємо, посипати блюдо дрібно посіченою свіжої зеленню.
Тушкована картопля в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: капуста свіжа - 500 г; картопля - 1 кг; яловичина - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчики; помідор - 2 шт.; олія - для смаження; вода - 2 ст.; спеції. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо та нарізаємо середніми шматками. Потім викладаємо його в чашу мультиварки, наливаємо трохи масла й обсмажуємо близько 20 хвилин на режимі «Випічка». Далі кидаємо терту моркву і дрібно нашатковану цибулю, акуратно перемішуємо і обсмажуємо овочі ще хвилин 15. Після цього додаємо подрібнені помідори, картопля, порубаний кубиками і шинковану тонкою соломкою капусту. Приправляємо всі спеції, перемішуємо, вливаємо воду, додаємо видавлений через прес часник. Мультиварку закриваємо і, залишаючи той же режим, програмуємо таймер на 1 годину.