На вулиці жарке літо і їсти гарячі ситні страви зовсім не хочеться. Пропонуємо вам кілька рецептів легкого і смачного супу з локшиною, приготованого в мультиварці.
Рецепт курячого супу з локшиною в мультиварці
Інгредієнти: курка - 05 шт.; домашня локшина - 80 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; кип'ячена вода; морква - 1 шт.; спеції; свіжа зелень. Приготування Отже, спочатку давайте зваримо м'ясний бульйон . Для цього кладемо курку в чашу мультиварки, заливаємо водою, закриваємо кришку приладу і вибираємо режим «Гасіння» на 2 години. А цим часом підготуємо поки всі овочі: картоплю, моркву і цибульку чистимо і промиваємо. Цибулю і моркву шаткуємо дрібненько, пасеруємо на рослинній маслечко.
Домашню локшину кидаємо в киплячу воду і варимо до напівготовності хвилин 10. Після цього обережно відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Готову курку виймаємо з бульйону, відокремлюємо м'ясо від кісток і відправляємо його назад в чашу мультиварки. Додаємо картоплю, солимо за смаком, приправляємо спеціями і проварюємо в режимі «Гасіння» 20 хвилин. Потім кидаємо локшину і готуємо все разом ще 10 хвилин на тому ж режимі. Розливаємо готовий курячий суп з локшиною, приготований в мультиварці, по порційних тарілках і подаємо до столу зі сметаною і житнім хлібом.
Молочний суп з локшиною в мультиварці
Інгредієнти: вода - 1 ст.; молоко - 5 ст.; локшина - 50 г; цукор - 2 ст. ложки; масло вершкове - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо воду і молоко, додаємо туди ж локшину, додаємо за смаком цукор і сіль. Все це добре перемішуємо, закриваємо кришку приладу і виставляємо на дисплеї режим «Молочна каша». Потім натискаємо на кнопку і готуємо страву до звукового сигналу приблизно 1 годину. Супчик готовий трохи тушкуємо в мультиварці, а потім розливаємо по тарілках, додаємо шматочок вершкового масла і подаємо до столу!
Грибний суп з локшиною в мультиварці
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; кип'ячена вода - 3 л; супова локшина - 500 г; картопля - 4 шт.; спеції. Приготування Для приготування супу з домашньою локшиною в мультиварці, печериці промиваємо, обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в каструлю. Далі заливаємо гриби водою до верхнього значення, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо хвилин 35. А цим часом поки чистимо цибулину, шаткуємо її дрібними кубиками і натираємо моркву. Пасеруємо овочі до рум'яного кольору на сковороді. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і відправляємо його до грибів. Потім додаємо домашню супову локшину, викладаємо обжарку і готуємо супчик ще хвилин 25 до звукового сигналу. Подаємо блюдо гарячим, розлив по порційних тарілках, зі свіжою сметаною.
Суп з фрикадельками та локшиною в мультиварці
Інгредієнти: м'ясні фрикадельки - 300 г; лавровий лист - 3 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; вода; домашня локшина - 50 р. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати суп з локшиною. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло. Цибулю чистимо, дрібненько рубаємо, а морквину подрібнюємо на тертці. Вибираємо на панелі приладу режим «Смаження» і пасеруємо овочі на розігрітому маслі. Потім викладаємо до них м'ясні фрикадельки і після звукового сигналу закінчення програми, кидаємо в чашу нарізаний невеликими кубиками картоплю і лавровий листочок. Заливаємо все до верхньої позначки в мультиварці водою, підсолюємо за смаком і приправляємо спеціями. Виставляємо програму «Суп», засікаємо 50 хвилин, кидаємо домашню локшину, закриваємо кришечку приладу і варимо до готовності.