Вернуться назад Распечатать

Картопля з м'ясом у мультиварці

Картопля з м'ясом у мультиварці
Картопля з м'ясом у мультиварці - це універсальне, класичне блюдо, швидке в приготуванні і виступає як повноцінний обід, який поєднує в собі гарнір і м'ясне блюдо. Існує безліч рецептів його приготування, давайте розглянемо деякі з них.

Запечена картопля з м'ясом у мультиварці


Інгредієнти:

  • картопля - 10 шт.;

  • м'ясо - 500 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кропу - 1 пучок;

  • олія рослинна;

  • сметана - 200 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки, кладемо в миску, додаємо трохи сметани, соєвого соусу , спеції, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Цим часом поки чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Обробляємо печериці і нарізаємо їх скибочками. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і пасеруємо підготовлені овочі в режимі «Смаження».
    Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями. Тепер акуратно викладаємо овочеву обжарку і кидаємо в чашу подрібнену картоплю. Сметану розбавляємо трохи водою, додаємо спеції, заливаємо картоплю і викладаємо шар маринованого м'яса. Зверху нарізаємо кружечками помідори, посипаємо все свіжою зеленню і тертим сиром. Закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і чекаємо сигналу готовності хвилин 45.

    Рецепт картоплі з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • м'ясо - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • вода - 1 л;

  • картопля - 500 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    М'ясо добре промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Картоплю чистимо, шаткуємо великими кубиками, а моркву подрібнюємо на крупній терочке. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Смаження» на 15 хвилин, викладаємо м'ясо і готуємо його при закритій кришці 10 хвилин. Потім відкриваємо кришку приладу, ретельно все перемішуємо, додаємо подрібнену цибульку і моркву пасеруємо все разом ще хвилин 5 до золотистого кольору.
    Після сигналу готовності, перемішуємо блюдо, приправляємо сіллю, спеціями за смаком, посипаємо меленим перцем і викладаємо зверху шар картоплі. Тепер вливаємо трохи кип'яченої води, закриваємо кришку, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину. За 5 хвилин до закінчення програми, кидаємо лавровий листочок і залишаємо потомитися 10 хвилин в режимі «Підігрів». Тушкована картопля з м'ясом подаємо до столу гарячим, посипавши посіченою свіжої зеленню.

    Картопля з м'ясом і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гриби - 500 г;

  • м'ясо - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • вода - 2 ст.;

  • лавровий лист;

  • спеції;

  • свіжа зелень;

  • морква - 1 шт.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати картоплю з м'ясом в мультиварці. М'ясо обробляємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Гриби чистимо, шаткуємо пластинами, а картоплю - брусочками. Цибулину дрібно рубаємо, моркву натираємо на терочке. Тепер у
    Картопля з м'ясом у мультиварці
    чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, викладаємо шматочки м'яса, закриваємо кришку, встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо спочатку хвилин 20. Потім додаємо гриби, цибуля та морква. Ретельно все перемішуємо, закриваємо кришку приладу і тушкуємо все разом на режимі «Випічка» ще 20 хвилин.
    Після закінчення цього часу кидаємо до м'яса та грибів нарізану картоплю, солимо, приправляємо спеціями, підливаємо воду і перемішуємо. Знову встановлюємо режим «Випічка» і готуємо жарке з м'ясом і грибами в мультиварці ще приблизно 50 хвилин. У процесі приготування перемішуємо блюдо кілька разів і подаємо на стіл в гарячому вигляді.