Картопля з м'ясом у мультиварці - це універсальне, класичне блюдо, швидке в приготуванні і виступає як повноцінний обід, який поєднує в собі гарнір і м'ясне блюдо. Існує безліч рецептів його приготування, давайте розглянемо деякі з них.
Запечена картопля з м'ясом у мультиварці
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; м'ясо - 500 г; часник - 3 зубчики; зелень кропу - 1 пучок; олія рослинна; сметана - 200 мл; цибулина - 1 шт.; помідор - 1 шт.; сир - 100 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки, кладемо в миску, додаємо трохи сметани, соєвого соусу , спеції, перемішуємо і залишаємо на 2 години. Цим часом поки чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Обробляємо печериці і нарізаємо їх скибочками. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і пасеруємо підготовлені овочі в режимі «Смаження».
Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями. Тепер акуратно викладаємо овочеву обжарку і кидаємо в чашу подрібнену картоплю. Сметану розбавляємо трохи водою, додаємо спеції, заливаємо картоплю і викладаємо шар маринованого м'яса. Зверху нарізаємо кружечками помідори, посипаємо все свіжою зеленню і тертим сиром. Закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і чекаємо сигналу готовності хвилин 45.
Рецепт картоплі з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; м'ясо - 500 г; морква - 1 шт.; вода - 1 л; картопля - 500 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції; лавровий лист - 1 шт. Приготування М'ясо добре промиваємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Картоплю чистимо, шаткуємо великими кубиками, а моркву подрібнюємо на крупній терочке. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Смаження» на 15 хвилин, викладаємо м'ясо і готуємо його при закритій кришці 10 хвилин. Потім відкриваємо кришку приладу, ретельно все перемішуємо, додаємо подрібнену цибульку і моркву пасеруємо все разом ще хвилин 5 до золотистого кольору.
Після сигналу готовності, перемішуємо блюдо, приправляємо сіллю, спеціями за смаком, посипаємо меленим перцем і викладаємо зверху шар картоплі. Тепер вливаємо трохи кип'яченої води, закриваємо кришку, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину. За 5 хвилин до закінчення програми, кидаємо лавровий листочок і залишаємо потомитися 10 хвилин в режимі «Підігрів». Тушкована картопля з м'ясом подаємо до столу гарячим, посипавши посіченою свіжої зеленню.
Картопля з м'ясом і грибами в мультиварці
Інгредієнти: гриби - 500 г; м'ясо - 500 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 1 кг; вода - 2 ст.; лавровий лист; спеції; свіжа зелень; морква - 1 шт. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати картоплю з м'ясом в мультиварці. М'ясо обробляємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Гриби чистимо, шаткуємо пластинами, а картоплю - брусочками. Цибулину дрібно рубаємо, моркву натираємо на терочке. Тепер у
чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, викладаємо шматочки м'яса, закриваємо кришку, встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо спочатку хвилин 20. Потім додаємо гриби, цибуля та морква. Ретельно все перемішуємо, закриваємо кришку приладу і тушкуємо все разом на режимі «Випічка» ще 20 хвилин.
Після закінчення цього часу кидаємо до м'яса та грибів нарізану картоплю, солимо, приправляємо спеціями, підливаємо воду і перемішуємо. Знову встановлюємо режим «Випічка» і готуємо жарке з м'ясом і грибами в мультиварці ще приблизно 50 хвилин. У процесі приготування перемішуємо блюдо кілька разів і подаємо на стіл в гарячому вигляді.