Мойва - дуже смачна, корисна, і до того ж дешева і доступна всім риба. Її можна подавати до відвареної картоплі , рису та гречки. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування мойви в мультиварці.
Рецепт мойви в мультиварці
Інгредієнти: мойва свіжа - 500 г; цибулина - 2 шт. Для соусу: сир - 100 г; сметана - 200 мл; спеції і приправа для риби. Приготування Мойву солимо за смаком. Цибулю чистимо, подрібнюємо, посипаємо сіллю і розминаємо руками. Потім дно мультиварки засипаємо цибулькою і викладаємо рядками мойву. Далі давайте приготуємо ніжний сирний соус. Для цього змішуємо натертий сир, спеції і сметану до однорідності. Викладаємо соус на рибку і доливаємо трохи води.
Після цього вибираємо режим «Випічка», вставляємо таймер на 35 хвилин і закриваємо кришку приладу. Після закінчення часу, мойва з цибулею в мультиварці в сирному соусі готова! Акуратно перекладаємо її на тарілку, а смачним цибулькою прикрашаємо верх страви.
Тушкована мойва в мультиварці
Інгредієнти: мойва - 1 кг; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; запашний перець горошком - 8 шт.; лавровий лист - 3 шт.; насіння коріандру - 1 ч. ложка; томатна паста - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Мойву ретельно промиваємо. Цибулю чистимо, подрібнюємо, а моркву натираємо на крупній терочке. Викладаємо в каструлю мультиварки спочатку рибу, овочі, додаємо томатну пасту і приправляємо спеціями за смаком. Потім вливаємо півсклянки холодної води, вибираємо на панелі приладу режим «Гасіння» і засікаємо 2 години. Подаємо готову страву зі свіжою зеленню і запеченою картоплею.
Мойва в мультиварці в томаті
Інгредієнти: мойва свіжа - 600 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; паста томатна - 200 г; спеції. Приготування Мойву гарненько промиваємо, звільняємо від кісток і нутрощів. На сковорідці, масло, обсмажуємо нарізану кубиками цибулька і натерту на середній терочке моркву. Додаємо томатну пасту і трохи протушиваем овочі на слабенькому вогні. Рибу складаємо в чашу мультиварки, солимо, посипаємо приправами, заливаємо томатної обсмаженням і готуємо 15 хвилин.
Мойва в мультиварці з овочами
Інгредієнти: мойва свіжоморожена - 500 г; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 2 шт.; приправа «Лимонний перець » - 1 ч. ложка; спеції; олія рослинна. Приготування Мойву кілька раз промиваємо холодною водою, обсушуємо серветкою і посипаємо приправою «Лимонний перець». Далі ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 15 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, поки чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями. Болгарський перчик обробляємо, видаляємо плодоніжки з насінням і шаткуємо тонкими півкільцями. Помідори промиваємо, розрізаємо навпіл, а потім рубаємо невеликими скибочками. Цибулину очистити, і шаткуємо півкільцями. Картоплю ретельно миємо щіткою і, не очищаючи, нарізаємо тонкими кружечками. Жовтий гіркий перчик обполіскуємо, видаляємо плодоніжки з насінням і дрібно рубаємо.

Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, перекладаємо їх у чашу мультиварки, наливаємо трохи масла, солимо і перчимо за смаком. Ретельно все перемішуємо, розрівнюємо ложкою, а зверху викладаємо красиво мойву. Тепер закриваємо кришку приладу і клапан випускання пари. Готуємо в режимі «Риба» протягом 20 хвилин. Після закінчення програми, клапан акуратно відкриваємо, викладаємо рибу і овочі на блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню і шматочками солодкого болгарського перчика. До готової риби відмінно підійде в якості закуски пікантна моркву по-корейськи.