Рибні котлети , приготовані в мультиварці, виходять неймовірно соковитими і дуже смачними. Таке блюдо чудово підійде до відвареної картоплі рісу або свіжим овочам.
Рибні котлети з минтая в мультиварці
Інгредієнти: минтай - 700 г; кабачки - 300 г; цибулина - 1 шт.; цвітна капуста - 300 р; зелень петрушки - 1 пучок; яйце - 2 шт.; спеції; вода - 15 л. Приготування Тушку минтая заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо розморожуватися. Потім за допомогою кухонних ножиць акуратно обробити рибу, видаляємо кістки і шкіру. Далі готуємо овочі чистимо їх, миємо і ріжемо скибочками. Потім перекручуємо їх разом з рибним філе через м'ясорубку, додаємо у фарш, курячі яйця, спеції і солимо за смаком. Все ретельно перемішуємо руками і відставляємо поки в сторону.
У чашу мультиварки наливаємо півтора літра води і встановлюємо спеціальний контейнер для приготування страви на пару. З рибного фаршу формуємо невеликі котлети та викладаємо їх в пароварку. Далі включаємо режим «На пару», ставимо таймер на 30 хвилин, і готуємо до звукового сигналу. Такі котлети відмінно поєднуються з картопляним пюре або відварними макаронами.
Як приготувати рибні котлети в мультиварці?
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; форель - 600 г; молоко - 50 мл; цибулина - 1 шт.; хліб - 1 скибочка; сметана для подачі; спеції. Приготування Чистимо цибулину, промиваємо й розрізаємо на чотири частини. Рибу обробити від кісток, знімаємо шкіру і перекручуємо філе разом з цибулею через м'ясорубку. Потім додаємо у фарш батон, розмочений в молоці, солимо, перчимо за смаком і посипаємо масу улюбленими приправами. Після цього акуратні ліпимо невеликі котлетки, викладаємо їх на решітку для готування на пару, закриваємо кришку приладу, активуємо програму і готуємо 25-30 хвилин. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу з охолодженої сметаною або іншим соусом.
Рибні котлети з рисом в мультиварці
Інгредієнти: морська риба - 1 кг; рис - 05 склянки; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; яйце - 2 шт.; спеції; олія - для смаження. Приготування Перекручуємо через м'ясорубку рибне філе, очищений цибулю, часник і м'якуш білого хліба. Потім додаємо відварений рис, яйце і спеції за смаком. Гарненько вимішуємо фарш і формуємо з нього невеликі кульки. У чашу мультиварки кладемо трохи вершкового масла і, виставивши режим «Випічка» обсмажуємо наші котлети, до появи скоринки приблизно 30 хвилин.
Рецепт рибних котлет в мультиварці
Інгредієнти: лавровий лист - 1 шт.; масло вершкове - 20 г; спеції; яйце - 1 шт.; цибулина - 30 г; хек - 400 г; морква - 1 шт. Приготування Рибу обробити, промиваємо, очищаємо від кісток і шкіри. Потім розбираємо її на філе і рубаємо ножем на дуже дрібні шматочки. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо кубиками, або подрібнюємо в кухонному комбайні. Моркву очищаємо і натираємо на дрібній терочке. Після цього беремо глибоку миску і з'єднуємо в ній рибний фарш, цибуля, морква і розбиваємо куряче яйце. Приправляємо масу сіллю і
перцем за смаком, ретельно перемішуємо. Для додання котлеткам соковитості і ніжного вершкового смаку силіконові формочки для кексів злегка змащуємо вершковим маслом.
Потім викладаємо рибний фарш у кожну форму, розрівнюємо і відставляємо в сторону. У чашу мультиварки наливаємо приблизно 300 мл кип'яченої води, кидаємо лавровий листочок і перчик запашний.
Формочки встановлюємо у спеціальний кошик для варіння на пару, виставляємо на дисплеї режим «Варка на пару» і чекаємо приблизно 20 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно відкриваємо кришку приладу, дістаємо форми і перевертаємо їх на плоску тарілку. Ось і все, смачні і ароматні рибні котлетки, приготовані на пару в мультиварці, готові.