Мультиварка чудовим і оптимальним чином зберігає в продуктах містяться вітаміни і корисні речовини. При цьому страви, приготовані в ній, виходять чудово смачними, як, наприклад, смажена картопля приготована в мультиварці. Вона практично нічим не відрізняється від страви, зробленого на плиті, але виходить набагато корисніше і смачніше. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів смаженої картоплі в мультиварці.
Картопля, смажена в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: великий картопля - 5 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; масло вершкове - 10 г; спеції. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо товстими скибочками. Потім в мультиварочную каструлю наливаємо масло, викладаємо картоплю і трохи підсолюємо. Включаємо прилад в мережу, виставляємо програму «Випічка» і смажимо блюдо 40 хвилин. Через 30 хвилин відкриваємо кришку мультиварки, перемішуємо картоплю і ще трохи підсолюємо і перчимо. Готуємо страву до повної готовності.
Смажену картоплю в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції; часник - за бажанням. Приготування Картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо товстою соломкою або скибочками. На дно мультиварки наливаємо рослинне масло і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Викладаємо нарізану картоплю і підсолюємо за смаком. Встановлюємо на приладі режим «Випічка» і встановлюємо таймер на 40 хвилин. Хвилин за 10 до кінця програми перемішуємо картоплю. А якщо хочете зробити її більш ароматною і надати специфічний оригінальний присмак, то за пару хвилин до закінчення смаження видавлюємо зубчик часничку і перемішуємо. Така картопля виходить дуже смачною і ароматною. Вона стане прекрасним гарніром до будь-якої страви.
Молодий смажену картоплю в мультиварці
Інгредієнти: молода картопля - 800 г; часник - 3 зубчики; рослинне масло - 2 ст. ложки; спеції; зелень кропу. Приготування Спочатку готуємо продукти - картоплю ретельно промиваємо від бруду, чистимо й нарізаємо півкільцями. Часник чистимо від лушпиння, а свіжу зелень промиваємо і струшуємо. Мультиварку включаємо, виставляємо режим «Випічка» або «Смаження», на ваш розсуд, наливаємо рослинне масло і даємо йому кілька хвилин прогрітися. Потім висипаємо картоплю і даємо йому трохи підрум'янитися, періодично помішуючи, щоб картопля рівномірно просмажився, але не розвалився.
Приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо подрібнену свіжу зелень, подрібнений часничок, приправляємо чорним меленим перцем і солимо за смаком. Ось і все, смажений молода картопля в мультиварці готовий! Викладаємо його на красиве блюдо і подаємо на стіл з гарячим сирним соусом .
Смажену картоплю в мультиварці «Філіпс»
Інгредієнти: масло рослинне - 1 ст.; картопля - 1 кг; масло вершкове - 50 г; цибулина - 100 г; спеції. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо соломкою. Тепер включаємо каструлю, наливаємо в чашу масло і викладаємо туди картоплю, підсолюємо і перчимо його на смак. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Смаження» і встановлюємо таймер рівно на 20 хвилин. Після завершення програми, відкриваємо кришку, гарненько перемішуємо картоплю і кидаємо нарізану цибульку півкільцями.
Потім виставляємо таймер ще на 20 хвилин, і готуємо на тому ж режимі до звукового сигналу. Після закінчення часу, відключаємо мультиварку, кидаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо картопля ложкою. Подаємо блюдо гарячим, приправивши, за бажанням, свіжою зеленню.