Мультиварка - просто безцінна помічниця на кухні. З її допомогою можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти курки, запеченої в мультиварці.
Курка, запечена цілком в мультиварці
Інгредієнти: курка вагою близько 18 кг - 1 шт.; сіль, перець, часник, майонез, спеції - за смаком. Приготування Часник тремо на крупній тертці. Змішуємо сіль, перець, спеції. Отриманою сумішшю натираємо курку всередині і зовні, потім те ж саме проробляємо з часником. Обмазуємо курочку майонезом. Кладемо її в глибоку велику ємність, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник маринуватися хоча б години на 2.
Після цього викладаємо тушку спинкою донизу в суху каструлю мультиварки. Вибираємо режим «Випічка» і час приготування 65 хвилин. Після цього акуратно перевертаємо її і готуємо ще 40 хвилин в тому ж режимі. Готову курочку викладаємо на велике плоске блюдо і розрізаємо на порційні шматочки.
Як запекти філе курки в мультиварці?
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; абрикоси консервовані - 150 г; сир - 100 г; часник - 2 зубчики; сметана - 3 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Спочатку готуємо соус: у миску викладаємо сметану, додаємо половину тертого сиру, подрібнений часник, сіль і добре вимішуємо. Кожне куряче філе натираємо сіллю і спеціями. Всередину кладемо 4 половинки абрикосів і соус, скріплюємо краю зубочистками. Викладаємо філе фаршироване в мультиварку, попередньо змастивши маслом каструлю. В режимі «Випічка» готуємо 40 хвилин, потім перевертаємо, посипаємо сиром і готуємо в тому ж режимі ще 15 хвилин.
Курка, запечена в мультиварці шматочками
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; вершкове масло - 50 г; вершки - 200 г; вода - 200 мл; борошно - 2 ст. ложки; горішки кедрові - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе миємо, обсушуємо, а потім нарізаємо шматочками. У чашу мальтиварки кладемо вершкове масло (20 г), шматочки філе і в режимі «Випічка» обсмажуємо 20 хвилин, періодично помішуючи. Готуємо вершковий соус : злегка обсмажуємо борошно, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Потім вливаємо воду, вершки, знову перемішуємо. Даємо трохи соусу прокипіти, щоб він загус. Злегка обсмажуємо кедрові горішки і викладаємо їх у соус. А потім заливаємо їм куряче філе. У режимі «Гасіння» готуємо 40 хвилин.
Як запекти курку в мультиварці?
Інгредієнти: гомілки курячі - 7 шт.; масло рослинне - 20 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Курячі гомілки миємо, обсушуємо, а потім натираємо сіллю і спеціями. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо курку і в режимі «Випічка» готуємо 20 хвилин, потім кришку мультиварки відкриваємо, перевертаємо гомілки і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин.
Як запекти курку в мультиварці з картоплею?
Інгредієнти: куряче м'ясо (стегенця, гомілки або грудка) - 700 г; картопля - 5 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; сир твердий - 100 г; сіль, спеції, часник - за смаком; рослинне масло - 20 мл Приготування Курку розрізаємо на порційні шматочки. Цибулю, помідори та моркву ріжемо півкільцями, картопля - брусочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо овочі та в режимі «Випічка» або «Смаження» готуємо 10 хвилин. Курку натираємо сіллю і спеціями і викладаємо до овочів. В тому ж режимі готуємо ще 15 хвилин. Тепер вливаємо 100 мл води, вибираємо режим «Плов» і готуємо 30 хвилин. Після цього відкриваємо кришку мультиварки, посипаємо картоплю з куркою, сиром, і в тому ж режимі готуємо ще 20 хвилин.