Горбуша - не тільки дуже смачна, але й корисна риба. З неї можна приготувати безліч оригінальних і чудових страв, які стануть прикрасою будь-якого столу. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати горбушу в мультиварці.
Горбуша, запечена в мультиварці
Інгредієнти: заморожена горбуша - 1 шт.; свіжа зелень; лимон - 1 шт.; спеції. Приготування Горбушу спочатку розморожуємо, очищаємо від луски, виймаємо нутрощі, видаляємо плавники і голову. Потім рибу ретельно промиваємо під проточною водою кілька разів і розрізаємо на порційні шматки. Після цього натираємо їх сіллю і перцем. Лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо з однієї половини сік, а другу частину шаткуємо тонкими часточками і залишаємо для декору. Зелень промиваємо, просушуємо, крупно рубаємо.
Тепер поливаємо шматки риби соком лимона, кладемо всередину кожної кілька гілочок зелені і зверху присипаємо улюбленими спеціями. Укладаємо горбушу в контейнер мультиварки, накриваємо кришкою і ставимо на приладі режим «Випічка». Після сигналу готовності, перекладаємо запечену рибу на блюдо, посипаємо свіжою зеленню і прикрашаємо скибочками лимона.
Горбуша з овочами в мультиварці
Інгредієнти: свіжа горбуша - 1 шт.; білий рис - 2 ст.; болгарський перець - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; селера - 1 шт.; вода - 05 склянки; помідор - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; зелень - 1 пучок; олія рослинна; спеції. Приготування Розморожену горбушу чистимо і гарненько промиваємо. Цибулину теж очищаємо і шаткуємо тонкими смужками. Помідор і оброблений болгарський перчик рубаємо невеликими квадратиками, а селера - дрібними шматочками. Морква пропускаємо через корейську тертку. Тепер підготовлені овочі кидаємо в мультиварочную ємність, в якій вже налито і розігріте рослинне масло. Виставляємо програму «Випічка» і обсмажуємо хвилин 10.
Цим часом розбираємо поки на порційні шматки рибу і викладаємо їх потім у каструлю до овочів, подсаливая за смаком. Заливаємо все холодною водою, перемикаємо прилад на режим «Гасіння» і готуємо страву 1 годину. Після закінчення часу, акуратно викладаємо овочі з рибою в глибоке блюдо, а в мультиварочную ємність кидаємо рис, присипаємо його сіллю і заливаємо 3 склянками води і рибним бульйоном. Запускаємо програму «Молочна каша» і після сигналу готовності подаємо його разом з горбушею, прикрасивши страву свіжою зеленню.
Юшка з горбуші в мультиварці
Інгредієнти: рибний набір з горбуші для юшки; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; свіжа зелень - 1 пучок; спеції. Приготування Для приготування супу, рибу чистимо, вирізаємо зябра і все ретельно промиваємо. Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками, а моркву шаткуємо кружечками. Цибулину залишаємо цілою або розрізаємо навпіл. Тепер в чашу мультиварки викладаємо: картоплю, моркву, цибульку, рибу, свіжу зелень пучком, лавровий листочок і перчик горошком.
При бажанні можете кинути в суп кілька ложок пшона або рису. Заливаємо все водою, солимо за смаком і закриваємо прилад кришкою. Встановлюємо режим «Гасіння» на 15 години і чекаємо звукового сигналу готовності. Розливаємо вуха по тарілочках, додаємо шматочки риби і посипаємо свіжою зеленню.
Горбуша в мультиварці в сметані
Інгредієнти: сметана - 40 мл; горбуша - 1 шт.; майонез - 40 мл; сир твердий - 200 г; спеції. Приготування Рибу чистимо, промиваємо та нарізаємо на порційні шматки. У мисці змішуємо сметану і майонез. Вибираємо в мультиварці режим «Випічка» і виставляємо час на 60 хвилин. У чашу наливаємо масло, даємо йому нагрітися і обсмажуємо рибні шматочки до появи рум'яної скоринки, близько 15 хвилин. Після цього заливаємо горбушу підготовленим заздалегідь сметанно-майонезним соусом і посипаємо тертим сиром.