Більш популярного і традиційного блюда, ніж борщ складно собі навіть придумати. Ми пропонуємо вам кілька рецептів приготування зеленого борщу в мультиварці. Головною його особливістю є додавання зелені, надає супу насичений янтарний відтінок і оригінальний кислуватий присмак.
Зелений борщ у мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: куряче м'ясо - 300 г; щавель - 1 пучок; зелена цибуля - 1 пучок; яйце - 2 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Курку попередньо розморожуємо і відварюємо з лавровим листочком і чорним перцем. Потім проціджуємо курячий бульйон і відставляємо в сторону. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо кубиками й викладаємо у змащену маслом чашу мультиварки. Включаємо прилад, закриваємо кришку і обсмажуємо цибульку на програмі «Смаження» приблизно 15 хвилин. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, подрібнюємо на крупній терочке і додаємо до цибулі. Перемішуємо овочі кожні 3 хвилини лопаткою і пасеруємо їх до рум'яного кольору. Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку, нарізаємо його невеликими скибочками і викладаємо в каструлю. Тепер заливаємо все бульйоном і готуємо суп 30 хвилин на програмі «Гасіння».
В цей час відварюємо курячі яйця круто, охолоджуємо їх, чистимо і рубаємо ножем. Зелений цибулька і щавель обполіскуємо в холодній воді, стряхиваем і шаткуємо ножем. Куряче м'ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо. Після звукового сигналу, додаємо м'ясо і зелень, ретельно перемішуємо і готуємо ще 15 хвилин, вибравши програму «Суп/Гасіння». Готового борщу даємо трохи охолонути, потім акуратно перелити в зручну посуд і залишаємо на 30 хвилин настоюватися під кришкою. Подаємо страву зі сметаною і сухариками.
Зелений борщ у мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: м'ясо - 450 г; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; щавель - 1 пучок; цибулина - 1 шт.; яйце - 3 шт.; рис - 3 ст. ложки; зелена цибуля; спеції; вода; лавровий листочок. Приготування Давайте дізнаємося, як приготувати зелений борщ в мультиварці «Редмонд». Отже, м'ясо промиваємо та нарізаємо скибочками. Яйця кладемо в холодну воду, солимо і варимо близько 10 хвилин до готовності на середньому вогні. Потім остуджуємо їх, чистимо і залишаємо остигати. Картоплю миємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Моркву очищаємо і натираємо на середній тертці, а цибулю дрібненько шаткуємо. Тепер закладаємо в чашу мультиварки шматочки м'яса, моркву з цибулькою і картоплю. Додаємо лавровий листочок і спеції.
Після цього заливаємо вміст водою і виставляємо режим «Гасіння» на 90 хвилин. Цим часом поки гарненько промиваємо рис і додаємо його до борщу за 25-30 хвилин до закінчення програми. Варені яйця ріжемо кубиками і додаємо в чашу мультиварки разом із зеленню в самому кінці приготування. Перчимо страву за смаком, перемикаємо в режим «Випічка», доводимо борщ до кипіння і вимикаємо прилад. Готовий суп розливаємо по тарілках і заправляємо сметанкою.
Зелений борщ у мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: м'ясо - 400 г; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; щавель - 1 пучок; яйце - 3 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; спеції; вода - 2 л; свіжа зелень. Приготування М'ясо ретельно промиваємо, кладемо в каструлю мультиварки і наливаємо кип'яченої води. Включаємо прилад на режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 2 години. За 40 хвилин до кінця приготування додаємо нарізану кубиками картоплю. Цибулю дрібно шаткуємо і пасеруємо в сковороді на розігрітому маслечко до м'якості. Потім кладемо томатну пасту і знімаємо засмажку з вогню. Яйця відварюємо заздалегідь, чистимо і розрізаємо скибочками. Щавель і зелень промиваємо і подрібнюємо. Коли пролунає звуковий сигнал, включаємо мультиварку на режим «Випічка», додаємо щавель, овочеву обжарку, яйця, спеції і сіль. Все перемішуємо, кип'ятимо і вимикаємо прилад.