А чи знаєте ви, як зварити борщ в мультиварці? Зробити це дуже просто, а страва вийде неймовірно насиченим, смачним і ароматним. Його можна подавати на стіл в будь-якому вигляді, як в гарячому, так і в холодному. Спробуйте приготувати цей борщ за описаним нижче рецептами.
Рецепт гарячого і борщів зелених в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо - 300 г; буряк - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; сік лимонний - 1 ч. ложка; помідор - 1 шт.; картопля - 2 шт.; олія рослинна; спеції; вода - 1 л; зелень. Приготування Отже, для приготування супу борщ в мультиварці м'ясо обробляємо і проварюємо у воді до м'якості, подсаливая за смаком. Далі очищаємо цибулю і моркву. Цибулю дрібненько шаткуємо, а моркву натираємо на терочке. Тепер змащуємо каструльку мультиварки маслом і пасеруємо на ньому овочі в режимі «Випічка» хвилин 10. Помідор промиваємо, нарізаємо кубиками і теж кидаємо в чашу. Картоплю чистимо, розрізаємо соломкою, додаємо до решти овочів, кладемо розділене на шматочки м'ясо і заливаємо бульйоном.
Буряк чистимо, розрізаємо на 4 частини і кладемо в каструлю. Закриваємо кришку приладу і тушкуємо все протягом однієї години. Потім акуратно виймаємо буряк, тремо на дрібній тертці і проварюємо протягом 5 хвилин. У самому кінці приготування кидаємо свіжу зелень, і додаємо трохи лимонного соку. У готовий борщ кладемо майонез і подаємо страву до столу.
Рецепт і борщів зелених в мультиварці
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; вода - 3 л; яйце - 5 шт.; картопля - 1 кг; курка - 300 г; огірки - 300 г; зелена цибуля - 100 р; лимон - 05 шт.; цукор - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Буряк промиваємо, подрібнюємо бадилля ножем, а коренеплід подрібнюємо на тертці і перекладаємо все в мультиварку, заливаючи водою. Встановлюємо режим «Гасіння» і переходимо до підготовки решти інгредієнтів.
Картоплю і яйця окремо відварюємо, остуджуємо, очищаємо і нарізаємо шматочками. Огірки натираємо на тертці, а зелену цибулю дрібно рубаємо. Шматочки курячого філе обсмажуємо на маслечко і залишаємо остигати.
Коли мультиварка подасть звуковий сигнал готовності, акуратно зливаємо рідину, додаємо в неї всі підготовлені інгредієнти, підсолюємо за смаком і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Потім все ретельно розмішуємо, посипаємо цибулею, розливаємо по тарілках і подаємо суп до столу. Ось і все, холодний борщ в мультиварці готовий!
Борщ без м'яса в мультиварці
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; капуста - 150 г; болгарський перець 1 шт; картопля - 300 г; масло рослинне - 50 мл; вода - 1 л; буряк - 3 шт.; спеції; часник - 4 зубчики; лавровий листочок. Приготування Пропонуємо вам ще один варіант того, як приготувати борщ в мультиварці. Для початку готуємо всі необхідні нам продукти: морква, картоплю, 2 буряків і болгарський перець чистимо і обробляємо. Потім нарізаємо овочі невеликими кубиками, а капусту тонко шаткуємо. Чистимо цибулину, промиваємо і дрібно рубаємо. Далі закладаємо все в чашу мультиварки і наливаємо півсклянки кип'яченої води. Слідом додаємо рослинне масло і виставляємо прилад на 30 хвилин в режим «Гасіння».
Не втрачаючи часу дарма, поки готуємо картоплю: очищаємо її і нарізаємо невеликими кубиками. Після закінчення часу кидаємо картоплю, виливаємо решту воду, кладемо за смаком спеції, лавровий лист і зелень. Вибираємо на дисплеї програму «Суп» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Залишилася буряк і часник чистимо, натираємо на тертці і додаємо в борщ хвилин за 10 до готовності. Подаємо блюдо гарячим, розлив по тарілках і приправивши сметаною.