Вернуться назад Распечатать

Куряча печінка в мультиварці

Куряча печінка в мультиварці
Багата вітамінами і мінералами куряча печінка до всього іншого, ще й дуже смачна. Різноманіття рецептів з нею, дозволяють представляти інгредієнт по-новому з разу в раз. На приготування печінки також піде не багато зусиль і часу, а зробити цей процес ще простіше допоможе мультиварка.

Рецепт курячої печінки в мультиварці


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 250 г;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • саке - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • мірін - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Печінку ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Зайві плівки і жили вирізаємо.
    На мультиварці включаємо режим "Смаження" і кладемо в чашу пристрою тертий імбир. Через 30 секунд обжарювання вливаємо соєвий соус , саке і мірін, засипаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Викладаємо шматочки переліки в киплячу суміш і обсмажуємо 7-8 хвилин, помішуючи. В результаті печінка повинна покритися шаром глянсового карамельного соусу.

    Тушкована куряча печінка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 1 кг;

  • кетчуп - 3 ст. ложки;

  • чебрець - 6 гілочці;

  • часник - 1 зубчик;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля - пучок;

  • томат - 1 шт.;

  • орегано - 1/4 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Кладемо печінку в емальований або скляний посуд, додаємо кетчуп, часник, сіль, перець і залишаємо все промаринуватися хвилин 10-15.
    У чашу мультиварки наливаємо олію. Викладаємо на дно пристрою нарізану кільцями ріпчасту цибулю, товсті кружечки помідорів, а поверх укладаємо мариновану печінку. Для аромату можна додати трохи орегано. Гасіння курячої печінки в мультиварці займе 1 годину в режимі "Гасіння", при цьому воду доливати не потрібно - печінка приготується у власному соку.

    Рецепт соусу з курячої печінки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • бекон - 150 г;

  • яловичий фарш - 400 г;

  • куряча печінка - 300 г;

  • оливкова олія - для смаження;

  • морква -1 шт;

  • селера - 1 стебло;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • біле сухе вино - 125 мл;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • томати у власному соку - 800 р.


  • Приготування
    Бекон нарізаємо кубиками, а курячу печінку - соломкою. Мультиварку включаємо в режим "Смаження" або "Випічка", наливаємо в чашу масло й обсмажуємо на ньому печінка з беконом і фаршем до золотистого кольору. Додаємо до м'ясних інгредієнтів нарізані овочі: селера, морква, ріпчаста цибуля. Заливаємо вміст мультиварки вином, додаємо часник, томатну пасту і томати у власному соку. Закриваємо кришку пристрою, що перемикається на "Гасіння" і виставляємо час - 15 години. Після звукового сигналу наш м'ясний соус буде готовий до подачі на стіл разом з картоплею або пастою.

    Куряча печінка, смажена в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 1 кг;

  • кефір - 3/4 ст.;

  • гострий соус - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • хлібна паніровка - 1 1/2 ст.;

  • рослинна олія;

  • Куряча печінка в мультиварці

  • сіль.


  • Приготування
    Курячу печінку миємо, обсушуємо і очищаємо. Змішуємо кефір з гострим соусом і заливаємо отриманою сумішшю печінку. Залишаємо маринуватися близько години, після чого надлишки кефіру зливаємо, а печінку знову обсушуємо паперовими рушниками.
    Борошно, збиті яйця і хлібну паніровку розподіляємо по різних тарілках. Обвалюємо печінка спочатку в борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями.
    Тепер залишається приготувати курячу печінку в мультиварці. В чаші пристрою розігріваємо 1/2 склянки рослинного масла. Обсмажуємо на рослинному маслі курячу печінку до золотистої скоринки. Надлишки жиру вбираємо з допомогою паперових рушників.