Багата вітамінами і мінералами куряча печінка до всього іншого, ще й дуже смачна. Різноманіття рецептів з нею, дозволяють представляти інгредієнт по-новому з разу в раз. На приготування печінки також піде не багато зусиль і часу, а зробити цей процес ще простіше допоможе мультиварка.
Рецепт курячої печінки в мультиварці
Інгредієнти: куряча печінка - 250 г; імбир тертий - 1 ч. ложка; саке - 3 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; мірін - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Печінку ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Зайві плівки і жили вирізаємо.
На мультиварці включаємо режим "Смаження" і кладемо в чашу пристрою тертий імбир. Через 30 секунд обжарювання вливаємо соєвий соус , саке і мірін, засипаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Викладаємо шматочки переліки в киплячу суміш і обсмажуємо 7-8 хвилин, помішуючи. В результаті печінка повинна покритися шаром глянсового карамельного соусу.
Тушкована куряча печінка в мультиварці
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; кетчуп - 3 ст. ложки; чебрець - 6 гілочці; часник - 1 зубчик; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелена цибуля - пучок; томат - 1 шт.; орегано - 1/4 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Печінку промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Кладемо печінку в емальований або скляний посуд, додаємо кетчуп, часник, сіль, перець і залишаємо все промаринуватися хвилин 10-15.
У чашу мультиварки наливаємо олію. Викладаємо на дно пристрою нарізану кільцями ріпчасту цибулю, товсті кружечки помідорів, а поверх укладаємо мариновану печінку. Для аромату можна додати трохи орегано. Гасіння курячої печінки в мультиварці займе 1 годину в режимі "Гасіння", при цьому воду доливати не потрібно - печінка приготується у власному соку.
Рецепт соусу з курячої печінки в мультиварці
Інгредієнти: бекон - 150 г; яловичий фарш - 400 г; куряча печінка - 300 г; оливкова олія - для смаження; морква -1 шт; селера - 1 стебло; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; біле сухе вино - 125 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; томати у власному соку - 800 р. Приготування Бекон нарізаємо кубиками, а курячу печінку - соломкою. Мультиварку включаємо в режим "Смаження" або "Випічка", наливаємо в чашу масло й обсмажуємо на ньому печінка з беконом і фаршем до золотистого кольору. Додаємо до м'ясних інгредієнтів нарізані овочі: селера, морква, ріпчаста цибуля. Заливаємо вміст мультиварки вином, додаємо часник, томатну пасту і томати у власному соку. Закриваємо кришку пристрою, що перемикається на "Гасіння" і виставляємо час - 15 години. Після звукового сигналу наш м'ясний соус буде готовий до подачі на стіл разом з картоплею або пастою.
Куряча печінка, смажена в мультиварці
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; кефір - 3/4 ст.; гострий соус - 1 ст. ложка; борошно - 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; хлібна паніровка - 1 1/2 ст.; рослинна олія; сіль. Приготування Курячу печінку миємо, обсушуємо і очищаємо. Змішуємо кефір з гострим соусом і заливаємо отриманою сумішшю печінку. Залишаємо маринуватися близько години, після чого надлишки кефіру зливаємо, а печінку знову обсушуємо паперовими рушниками.
Борошно, збиті яйця і хлібну паніровку розподіляємо по різних тарілках. Обвалюємо печінка спочатку в борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями.
Тепер залишається приготувати курячу печінку в мультиварці. В чаші пристрою розігріваємо 1/2 склянки рослинного масла. Обсмажуємо на рослинному маслі курячу печінку до золотистої скоринки. Надлишки жиру вбираємо з допомогою паперових рушників.