Сочевиця відноситься до бобових, в ній багато вітамінів групи В та інших корисних речовин. З цього продукту можна приготувати багато смачних страв. В цій статті ми вам розповімо, як приготувати сочевицю в мультиварці.
Каша з сочевиці в мультиварці
Інгредієнти: коричнева сочевиця - 2 мультистакана; вода - 3 мультистакана; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; сіль - за смаком; рослинне масло. Приготування Страви з сочевиці в мультиварці готувати одне задоволення - замочувати її попередньо не потрібно. Просто промиваємо, викладаємо в каструлю і вливаємо воду. Подрібнюємо часник, кладемо її до сочевиці і закриваємо каструлю. В режимі «Гречка» готуємо 30 хвилин. За бажанням можна обсмажити подрібнену ріпчасту цибулю на рослинній олії і засмажку змішати з готовою кашею з сочевиці .
Рецепт сочевиці з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 300 г; червона сочевиця - 1 склянка; морква - 1 шт.; томатний соус - 2 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; вода - 2 склянки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Моркву тремо на крупній тертці (або на тертці для моркви по-корейськи, м'ясо ріжемо невеликими шматочками. У чашу мультиварки закладаємо м'ясо, морква, промиту сочевицю, томатний соус і сметану, добре перемішуємо, вливаємо воду. У режимі «Гасіння» готуємо 1 годину 30 хвилин. Сочевиця з м'ясом в мультиварці готова, відразу ж розкладаємо її по тарілках і подаємо до столу.
Сочевиця з овочами в мультиварці
Інгредієнти: сочевиця - 2 мультистакана; вода - 4 мультистакана; цибуля - 1 шт.; буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування Моркву і буряк тремо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо овочі та в режимі «смаження» готуємо 7 хвилин. Промиваємо сочевицю, висипаємо її до овочів і перемішуємо. Солимо, додаємо за смаком спеції і вливаємо воду. Добре все перемішуємо і в режимі «варка експрес» готуємо 40 хвилин. Якщо такої програми немає, то готуємо в режимі «гречка». Сочевицю з овочами подаємо до столу в гарячому вигляді.
Як варити суп із сочевиці в мультиварці?
Інгредієнти: сочевиця - 1 мультистакан; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; бульйон - 1 літр; лавровий лист, сіль, зелень кінзи - по смаку. Приготування Картоплю нарізаємо кубиками, дрібно кришимо цибулю, моркву тремо на тертці. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо в режимі «Випічка» 5 хвилин. Потім додаємо моркву і в тому ж режимі готуємо 10 хвилин.
Після цього в каструлю мультиварки викладаємо нарізану картоплю, промиту сочевицю і добре перемішуємо. Вливаємо воду або бульйон, додаємо за смаком сіль, спеції і лавровий лист. У режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. Хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо в суп подрібнену кінзу і пропущений через прес часник.
Чечевиця з куркою в мультиварці
Інгредієнти: зелена сочевиця - 1 склянка; червона сочевиця - 05 склянки; філе куряче - 700 г; морква - 300 г; великий помідор - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; вода - 3 склянки; зелена цибуля - 1 пучок; кріп - 30 г; сіль, спеції - за смаком; рослинна олія - 30 мл Приготування Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Курку ріжемо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо моркву і в режимі «Смаження» або «Випічка» готуємо 10 хвилин. Потім викладаємо шматочки курки і готуємо, поки вона змінить колір, тобто побіліє. До рум'яності доводити її не потрібно. Додаємо нарізаний кубиками перець і помідор, перемішуємо і готуємо ще хвилин 10 після чого викладаємо промиту сочевицю, за смаком додаємо сіль і спеції і готуємо в режимі «Плов». Готову сочевицю з куркою посипаємо подрібненою зеленою цибулею і кропом.