В мультиварці виходить просто приголомшлива випічка. Зараз ми вам розповімо цікаві рецепти приготування шарлотки з яблуками в мультиварці.
Шарлотка з яблуками в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; цукор - 1 склянка; яйця - 4 шт.; яблука - 500 г; цукрова пудра для посипання. Приготування Яйця збиваємо за допомогою міксера до стану піни. Якщо хочете отримати повітряну шарлотку, то слід збивати, поки маса не збільшиться в обсязі в 2-3 рази. Після цього додаємо цукор і продовжуємо збивати до його розчинення. Додаємо просіяне борошно і акуратно перемішуємо вінчиком зверху вниз. Зараз вже міксер використовувати небажано.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо наше тісто. Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками й викладаємо зверху на тісто. В режимі «Випічка» готуємо 50 хвилин. Після сигналу шарлотку не виймаємо, а даємо їй охолонути в мультиварці. А потім витягуємо за допомогою парової корзини, посипаємо цукровою пудрою і ріжемо на порційні шматочки.
Шарлотка з яблуками і бананом в мультиварці
Інгредієнти: яблука - 300 г; банан - 300 г; борошно - 120 г; яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; масло вершкове - 60 г; сметана - 3 ст. ложки; пудра цукрова - 100 г; лимонний сік - 1 ч. ложка; сода - 05 ч. ложки; кориця - за смаком. Приготування Яблука миємо, очищаємо від шкірки і серцевини і нарізаємо часточками. М'якоть банана ріжемо шматочками. Змішуємо фрукти в глибокій мисці і поливаємо їх лимонним соком, щоб вони не потемніли. Розтоплюємо вершкове масло і ставимо його остигати. Яйця збиваємо цукром до утворення густої піни. В отриману масу потихеньку вводимо борошно, сметану з содою і корицю. Акуратно перемішуємо тісто за допомогою дерев'яної лопатки.
Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Викладаємо фрукти і знову акуратно, щоб не розчавити їх, перемішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом, посипаємо борошном і викладаємо тісто. Вибираємо програму «Випічка» і час приготування 65 хвилин. За бажанням шарлотку з яблуками і бананом посипаємо цукровою пудрою.
Шарлотка з яблуками і лимоном в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; цукор - 1 склянка; яйця - 3 шт. лимон - 2 шт.; ванільний цукор - 1 пакетик; яблука - 3 шт.; ізюм - за смаком. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор, борошно і гарненько, але при цьому акуратно перемішуємо. У змащену маслом чашу мультиварки викладаємо трохи менше, ніж половину тіста. Зверху натираємо цедру лимона на дрібній тертці і викладаємо родзинки . Далі викладаємо нарізані часточками яблука (половину) і виливаємо решту тіста. На нього знову по колу викладаємо скибочки яблук, а в центр покласти кружечок лимона.
В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин. Потім мультиварку відкриваємо, встановлюємо у неї кошик для приготування на пару і з її допомогою витягаємо нашу шарлотку. Потім її накриваємо плоским стравою і знову перевертаємо - яблука повинні бути зверху.
Шарлотка з яблуками і вишнею в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; яйця - 5 шт.; цукор - 1 склянка; яблука - 4 шт.; вишня - 200 г; какао - 2 ст. ложки; цукрова пудра. Приготування Яйця збиваємо з цукром до стану міцної піни близько 10 хвилин. Поступово вводимо борошно і акуратно перемішуємо лопаткою. У 1/3 тіста додаємо какао і добре розмішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо тісто наступним чином: 1 ложка коричневого тіста, 2 ложки білого тіста. Зверху викладаємо яблука, нарізані часточками. Потім знову таким же чином викладаємо тісто, а на нього - вишню. І закриваємо її тестом. На нього кладемо залишилися яблука, які знову закриваємо тестом. В режимі «Випічка» готуємо 80 хвилин. Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.