Щодо готування супів, мультиварка - незамінна річ. Інгредієнти можна готувати по черзі в одній ємності, а можна і зовсім закинути, залити бульйоном, вибрати потрібний режим і після звукового сигналу насолоджуватися результатом.
Сьогодні за допомогою "чудо-горщика" ми будемо готувати рисовий суп .
Рисовий молочний суп в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; курячий бульйон - 2 л; куряче філе - 2 шт.; рис - 200 г; сіль, перець - по 1/2 ч. ложки; борошно - 1/2 ст.; молоко - 2 ст. Приготування Пристрій включаємо в режим "Випічка" і розтоплюємо в чаші вершкове масло. Обсмажуємо на олії нарізану цибулю, селеру і моркву до напівготовності. До обсмаженою овочам кладемо нарізане соломкою куряче філе і чекаємо, поки вона схопиться зі всіх сторін. Засипаємо в пристрій борошно і ретельно все перемішуємо. Не забуваємо приправити все сіллю і перцем, Обсмажуємо борошно 30-40 секунд, а потім вливаємо молоко. Як тільки молочна суміш почне вирувати і загусати, перемикаємо мультиварку в режим "Молочна каша", всипаємо попередньо промитий рис, заливаємо все бульйоном і закриваємо пристрій кришкою. Через годину курячий рисовий суп в мультиварці буде готовий. Для більшого аромату страва має настоятися 15-20 хвилин перед подачею.
Східний рисовий суп в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: вода - 2 л; паста місо - 5 ст. ложок; сіль, перець - за смаком; редька дайкон - 1 шт.; сир тофу - 500 г; часник - 2 зубчики; гриби шиітаке - 1 ст.; рис - 1 ст.; кунжутна олія - 1/3 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Для цього рецепту нам необхідно буде розділити готування на 2 етапи. Спершу візьмемося за приготування повітряного рису. Розігрійте масло в режимі "Смаження" і всипте в чашу рис. Через 3-5 хвилин він почне роздуватися на манер попкорну - це значить рис готовий і його можна прибирати на паперову серветку.
Тепер у чисту чашу мультиварки додаємо залишки олії і обсмажуємо на ньому гриби і часник. Заливаємо все водою, додаємо дайкон і розводимо пасту місо. Варимо блюдо в режимі "Суп" 30 хвилин, після чого приправляємо сіллю і перцем за смаком, а в кожну порцію додаємо повітряний рис і кубики тофу.
Рецепт рисового супу в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: дикий рис - 170 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; червоний цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; часник - 2 зубчики; печериці - 225 г; борошно - 1/4 ст.; сушений естрагон - 1/2 ч. ложки; сушений чебрець - 1/4 ч. ложки; сухе біле вино - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 15 л; куряче філе - 1 шт.; вершки - 1 ст. Приготування Включаємо пристрій в режим "Смаження" і наливаємо в чашу масло. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю, моркву, часник, селеру і гриби протягом 7 хвилин. Додаємо до засмаженим овочів нарізане соломкою куряче філе, а також сушений естрагон і чебрець. Як тільки кура схопиться, всипаємо борошно і продовжуємо готування ще 30 секунд. Кладемо до обсмаженою інгредієнтів рис, заливаємо все вином і бульйоном, включаємо режим "Суп" і готуємо страву протягом години. Готовий суп заправляємо вершками.
Рисовий суп в мультиварці «Філіпс»
Інгредієнти: гарбуз - 15 кг; оливкова олія; сіль, перець; курячий бульйон - 2 л; ріпчаста цибуля - 2 шт.; дикий рис - 1 ст.; копчені сосиски - 750 г; кукурудза - 1 ст.; вершки - 1 1/2 ст. Приготування Копчені сосиски обсмажуємо на олії до золотистого кольору використовуючи режим "Смаження". Додаємо до них кубики гарбуза і ріпчасту цибулю, продовжуємо готування ще 10 хвилин. Тепер додаємо кукурудзу і рис, заливаємо все бульйоном і переключається в режим "Суп" або "Тушкування" на 1 годину. Готовий суп заправляємо вершками.