Пропонуємо вам кілька рецептів приготування булочок в мультиварці. Вони виходять дуже м'якими, ніжними і ароматними.
Булочки з родзинками в мультиварці
Інгредієнти: яйце куряче - 2 шт.; борошно - 3 ст.; олія рослинна; дріжджі - 1 ч. ложка; родзинки - 180 г; цукровий пісок - 2 ст. ложки; маргарин - 50 г; молоко - 150 мл Приготування Трохи борошна розвести теплою водою, додаємо цукровий пісок, дріжджі і поставити опару в тепло. Родзинки промиваємо, трохи просушуємо і посипаємо борошном. Тепер залишилася борошна, яєць, розтопленого маргарину, розведених дріжджів, молока та родзинок замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на 11 частин, формуємо булочки і викладаємо їх у чашу мультиварки, промазану маслом. Виставляємо на приладі режим «Випічка» і засікаємо 40 хвилин.
Булочки з корицею в мультиварці
Інгредієнти: масло вершкове - 25 г; пшеничне борошно - 2 ст.; цукровий пісок - 50 г; яйце куряче - 1 шт.; сухі дріжджі - щіпка; молоко - 10 ст. ложок; кориця мелена - 1 ч. ложка. Приготування Підігріваємо Молоко, висипаємо в нього сухі дріжджі і розмішуємо до повного розчинення. В окремій глибокої тарілочці яйця розтираємо з цукром, кладемо розм'якшене вершкове масло і трохи збиваємо все віночком. Борошно просіваємо і при постійному помішуванні додаємо її в молочну опару.
Тепер вводимо акуратно яєчно-масляну суміш, підсипаємо необхідну кількість борошна і замішуємо еластичне тісто. Перекладаємо його в чашу, зверху затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі приблизно на годину. Як тільки тісто збільшиться в кілька разів, обминаємо його, поділяємо на однакові частини, надаємо їм форму кульок і викладаємо у змащену маслом чашу мультиварки.
Включаємо режим «Підігрів» і залишаємо каструльку з заготовками підходити хвилинки 3 а потім закриваємо кришку і чекаємо ще 15-20 хвилин. Знов підійшли булочки змащуємо залишилася яєчно-масляною сумішшю і щедро присипаємо меленою корицею. Встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин, і чекаємо звукового сигналу. Свіжоспечену здобу акуратно витягаємо з чаші і остуджуємо на формі для варіння на пару.
Булочки в мультиварці з варенням
Інгредієнти: масло рослинне - 3 ст. ложки; вода - 1 ст.; борошно - 25 склянки; цукровий пісок - 3 ст. ложки; ванілін - за смаком. Для начинки:
ягідне варення - за смаком. Приготування В тепленькій воді розводимо сухі дріжджі, всипаємо цукор, виливаємо рослинне масло і кидаємо за смаком ванілін. Поступово викладаємо все борошно, замішуємо тісто і поміщаємо його глибоку миску. Накриваємо рушником і прибираємо приблизно на годину в тепле місце підходити. Готове тісто обминаємо, поділяємо на 8 частин і кожну розкачуємо коржем. В центр викладаємо будь-ягідне варення, збираємо краю коржі до центру і гарненько защипуємо, формуючи круглу булочку.
Чашу мультиварки змащуємо маслом, викладаємо булочки і залишаємо їх ще раз піднятися. Потім виставляємо на приладі режим «Випічка», закриваємо кришку і засікаємо 55 хвилин. Після цього акуратно перевертаємо їх за допомогою кошика-пароварки і готуємо до рум'яності. Подаємо пісні булочки до чаю з будь-яким варенням .
Булочки з маком в мультиварці
Інгредієнти: ванілін - за смаком; маргарин - 150 г; пісок цукровий - 150 г; борошно - 70 г; сухі дріжджі - 10 г; куряче яйце - 2 шт.; молоко - 250 мл Для начинки:
мак - за смаком; молоко - 2 ст. ложки; цукор. Приготування Курячі яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо кілька
хвилин. Потім додаємо ванілін, вливаємо молоко, додаємо сухі дріжджі, кладемо розтоплений маргарин і всипаємо борошно. Замішуємо м'яке тісто і прибираємо його в тепле місце. Далі переходимо до приготування начинки: змішуємо мак з цукром, заливаємо молоком, кип'ятимо і остуджуємо. Після цього тісто наминати, розгортаємо в пласт, промазуємо його начинкою і звертаємо рулетиком. Нарізаємо його на невеликі шматочки, кладемо в чашу для мультиварки, натискаємо режим «Підігрів» і чекаємо 30 хвилин. Потім включаємо програму «Випічка», готуємо 50 хвилин, а потім перевертаємо булочки на іншу сторону і випікаємо ще 20 хвилин, щоб верх зарум'яниться.