Вернуться назад Распечатать

Саго в мультиварці

Саго в мультиварці
Шанувальники крохмалистої крупи саго напевно знають про безліч рецептів, які можна втілити з нею. За рахунок того, що саго не володіє власним смаком, її можна зробити солоної та солодкої, зварити окремо або додавати в супи і запіканки. Сьогодні ми розберемося з тим, як приготувати крупу саго в мультиварці.

Рецепт саго в мультиварці


Молочна крупа саго може стати частиною раціону дітей і з лишком замінити звичну манку. Так як сама саго практично повністю складається з вуглеводів, зробити блюдо збалансованим за вмістом жирів і білка допоможе молоко і вершкове масло .
Інгредієнти:

  • крупа саго - 2 ст.;

  • молоко - 4 ст.;

  • сіль або цукор - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед приготуванням саго молоко необхідно розігріти. Зробити це досить просто у відповідному режимі "Розігрів", яким забезпечено більшість мультиварок. У розігріте молоко всипаємо крупу саго і перемикаємо пристрій в режим "Молочна каша". По закінченні готування ви почуєте звуковий сигнал, після якого страву можна присмачувати вершковим маслом, цукром або сіллю за смаком. Подавати саго можна окремо або з варенням .

    Помилкова ікра з каші саго в мультиварці


    Інгредієнти:

  • каша саго - 1 ст.;

  • філе оселедця - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • яблуко - 1 шт.


  • Приготування
    В мультиварці доводимо до кипіння підсолену воду і варимо в ній крупу саго до повної готовності використовуючи режим "Каша" або "Варка". Як тільки крупа дійде до готовності, промиваємо її холодною водою. Тепер саго повинна стати розсипчастою.
    За допомогою блендера пюрируем шматочки цибулі з яблуком і оселедцем. Змішуємо саго з рибною масою, невеликою кількістю томатної пасти і приправляємо за смаком. Готову ікру розкладаємо по банках і зберігати в холодильнику.

    Запіканки з саго в мультиварці


    Інгредієнти:

  • каша саго (відварна) - 4 ст.;

  • лосось - 300 г;

  • вершки - 1/4 ст.;

  • Саго в мультиварці

  • яйця - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • твердий сир - на смак;

  • зелень.


  • Приготування
    Шматочки лосося пропускаємо через м'ясорубку і рибний фарш змішуємо з сіллю і перцем. Додаємо фарш в саго, туди ж засипаємо подрібнену зелень. На дно формочок для мафінів викладаємо тертий сир, зверху розподіляємо саго з рибою і заливаємо основу для запіканок зі збитими вершками яйцями. Включаємо мультиварку в режим "Випічка" і готуємо запіканки 40-60 хвилин, в залежності від потужності пристрою.