Корейка може стати частиною вашого святкового столу, так і стравою в буденному меню. Ніжне м'ясо прекрасне піддається запікання і гасіння, а готувати корейку можна на кістки або без неї. У рецептах далі ми навчимося готувати корейку в мультиварці.
Корейка на кістці в мультиварці
Інгредієнти: вода - 1 л; сіль - 1 ст.; свиняча корейка - 25 кг; коричневий цукор - 1 ст.; яблучний оцет - 1/2 ст.; бурбон - 3 ст. ложки; кайенский перець - 1 ч. ложка; лист лавра - 1 шт.; масло оливи - 1/4 ст.; часник - 6 шт.; гілочки чебрецю - 6 шт. Приготування Перед тим, як приготувати свинячу корейку в мультиварці, з води і солі робимо міцний розчин і кладемо в нього корейку просолитися на 1 добу. Після закінчення часу, засолене м'ясо виймаємо з рідини і обсушуємо з допомогою кухонних рушників.
Змішуємо цукор, оцет, бурбон (або коньяк ) і лавровий лист. Чекаємо закипання суміші і варимо протягом 9 хвилин, поки вона не випарується до кількості рівного 2/3 склянки. Далі проціджуємо розчин через кілька шарів марлі.
Окремо розтираємо зубчики часнику з чорним перцем і маслом. Отриману кашку розподіляємо по просоленої корейке. Розміщуємо м'ясо в чашу мультиварки і покриваємо гілочками чебрецю. Виставляємо режим "Випічка" і готуємо м'ясо на кості протягом 2 годин. Після закінчення часу, змащуємо свинину раніше приготовленою сумішшю на основі бурбона і залишаємо готуватися ще півгодини. Перед нарізкою м'яса необхідно дати настоятися протягом 15 хвилин.
Рецепт баранячої корейки в мультиварці
Інгредієнти: бараняча корейка - 2 кг; олія соняшникова - 2 ст. ложки; сіль - 2 ст. ложки; гострий перець - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 8 ст. ложок; часник - 2 зубчики; листя розмарину - 2 ст. ложки; сушений чебрець - 1 ст. ложка. Приготування Баранячу корейку обсушуємо і вирівнюються так, щоб м'ясо мало однакову товщину по всій поверхні. Зробити це можна або зрізавши надлишки ножем, або підв'язавши тонкий край до толстому за допомогою шпагату. Обсушенное м'ясо кладемо в чашу мультиварки, в якій попередньо підігрівалося масло. Смажимо м'ясо до рум'яної скоринки з усіх боків. Обсмажену баранину повністю охолодити. Поки м'ясо остигає, розтираємо масло з розтертим в пасту часником, сіллю і перцем, розмарином і чебрецем. Натираємо баранину маслом і знову повертаємо корейку в чашу пристрою. Включаємо режим "Випічка" і готуємо баранячу корейку в мультиварці 45-50 хвилин. М'ясо повинно схопитися зовні і залишитися рожевим всередині.
Фарширована свиняча корейка в мультиварці
Інгредієнти: свиняча корейка (без кістки) - 750 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; яблука - 2 шт.; сушена вишня - 1 ст.; ром - 1 ст.; червоний цибуля - 1 шт.; шавлія - 4 листків; хлібна крихта - 1/4 ст.; яблучний сік - 2 ст.; вода - 1 ст. Приготування У сотейнику кип'ятимо яблучний сік . Уварюємо сік до 1/4 склянки, а потім змішуємо його з водою і остуджуємо.
У чашу мультиварки розтоплюємо шматок вершкового масла й обсмажуємо на ньому червоний цибулю до інтенсивного золотистого кольору. До цибулі додаємо нарізані кубиками яблука і сушені вишні, а потім вливаємо ром. Як тільки весь ром випарується, додаємо в начинку хлібну крихту і нарізаний шавлія. Перекладаємо суміш на тарілку і охолодити.
За допомогою гострого ножа надрізаємо корейку вздовж по всій довжині і відкриваємо на кшталт книжки. В результаті повинен вийти один шматок м'яса, приблизно рівний по всій товщині. Розподіляємо по м'ясу начинку і звертаємо його рулетом. Фіксуємо м'ясний рулет шпагатом. Обсмажуємо рулет на рослинному маслі до золотистого кольору, а потім виставляємо режим "Випічка" і готуємо запечену корейку в мультиварці близько години, кожні 15 хвилин покриваючи рулет глазур'ю з яблучного соку.