Вернуться назад Распечатать

Корейка в мультиварці - рецепт

Корейка в мультиварці - рецепт
Корейка може стати частиною вашого святкового столу, так і стравою в буденному меню. Ніжне м'ясо прекрасне піддається запікання і гасіння, а готувати корейку можна на кістки або без неї. У рецептах далі ми навчимося готувати корейку в мультиварці.

Корейка на кістці в мультиварці


Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • сіль - 1 ст.;

  • свиняча корейка - 25 кг;

  • коричневий цукор - 1 ст.;

  • яблучний оцет - 1/2 ст.;

  • бурбон - 3 ст. ложки;

  • кайенский перець - 1 ч. ложка;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • масло оливи - 1/4 ст.;

  • часник - 6 шт.;

  • гілочки чебрецю - 6 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати свинячу корейку в мультиварці, з води і солі робимо міцний розчин і кладемо в нього корейку просолитися на 1 добу. Після закінчення часу, засолене м'ясо виймаємо з рідини і обсушуємо з допомогою кухонних рушників.
    Змішуємо цукор, оцет, бурбон (або коньяк ) і лавровий лист. Чекаємо закипання суміші і варимо протягом 9 хвилин, поки вона не випарується до кількості рівного 2/3 склянки. Далі проціджуємо розчин через кілька шарів марлі.
    Окремо розтираємо зубчики часнику з чорним перцем і маслом. Отриману кашку розподіляємо по просоленої корейке. Розміщуємо м'ясо в чашу мультиварки і покриваємо гілочками чебрецю. Виставляємо режим "Випічка" і готуємо м'ясо на кості протягом 2 годин. Після закінчення часу, змащуємо свинину раніше приготовленою сумішшю на основі бурбона і залишаємо готуватися ще півгодини. Перед нарізкою м'яса необхідно дати настоятися протягом 15 хвилин.

    Рецепт баранячої корейки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • бараняча корейка - 2 кг;

  • олія соняшникова - 2 ст. ложки;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • гострий перець - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 8 ст. ложок;

  • часник - 2 зубчики;

  • листя розмарину - 2 ст. ложки;

  • сушений чебрець - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Баранячу корейку обсушуємо і вирівнюються так, щоб м'ясо мало однакову товщину по всій поверхні. Зробити це можна або зрізавши надлишки ножем, або підв'язавши тонкий край до толстому за допомогою шпагату. Обсушенное м'ясо кладемо в чашу мультиварки, в якій попередньо підігрівалося масло. Смажимо м'ясо до рум'яної скоринки з усіх боків. Обсмажену баранину повністю охолодити. Поки м'ясо остигає, розтираємо масло з розтертим в пасту часником, сіллю і перцем, розмарином і чебрецем. Натираємо баранину маслом і знову повертаємо корейку в чашу пристрою. Включаємо режим "Випічка" і готуємо баранячу корейку в мультиварці 45-50 хвилин. М'ясо повинно схопитися зовні і залишитися рожевим всередині.

    Фарширована свиняча корейка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свиняча корейка (без кістки) - 750 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • яблука - 2 шт.;

  • сушена вишня - 1 ст.;

  • ром - 1 ст.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • шавлія - 4 листків;

  • хлібна крихта - 1/4 ст.;

  • яблучний сік - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.


  • Приготування
    У сотейнику кип'ятимо яблучний сік . Уварюємо сік до 1/4 склянки, а потім змішуємо його з водою і остуджуємо.
    Корейка в мультиварці - рецепт
    У чашу мультиварки розтоплюємо шматок вершкового масла й обсмажуємо на ньому червоний цибулю до інтенсивного золотистого кольору. До цибулі додаємо нарізані кубиками яблука і сушені вишні, а потім вливаємо ром. Як тільки весь ром випарується, додаємо в начинку хлібну крихту і нарізаний шавлія. Перекладаємо суміш на тарілку і охолодити.
    За допомогою гострого ножа надрізаємо корейку вздовж по всій довжині і відкриваємо на кшталт книжки. В результаті повинен вийти один шматок м'яса, приблизно рівний по всій товщині. Розподіляємо по м'ясу начинку і звертаємо його рулетом. Фіксуємо м'ясний рулет шпагатом. Обсмажуємо рулет на рослинному маслі до золотистого кольору, а потім виставляємо режим "Випічка" і готуємо запечену корейку в мультиварці близько години, кожні 15 хвилин покриваючи рулет глазур'ю з яблучного соку.