Курячі стегенця з картоплею, мабуть, саме просте в приготуванні, блюдо, яке можна зробити не тільки для щоденного меню, але і з урочистої нагоди. Легкі рецепти з мінімум доступних інгредієнтів і мультиварка допоможуть зробити готування ще простіше.
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Класичний прованський рецепт курки в медово-гірчичною глазурі зробить ваш святковий стіл не тільки смачніше, але і красивіше, чого тільки коштує цей привабливий глянсовий блиск, яким покриваються глазуровані стегенця.
Інгредієнти: бульби картоплі - 750 г; лук фіолетовий - 2 шт.; часник - 1 головка; масло оливи - 2 ст. ложки; мед - 30 г; цільнозернові гірчиця - 1 ст. ложка; жовтий перець - 1 шт.; кабачок - 2 шт.; курячі стегенця - 4 шт.; чебрець - 2 гілочки. Приготування Картоплю миємо й розрізаємо навпіл або на чотири частини, в залежності від початкових розмірів. Також ріжемо цибулю, а кабачки нарізаємо півколами. Поливаємо овочі столовою ложкою масла, приправляємо сіллю, перцем.
Стегенця моєму і злегка обсушуємо. Очищені зубчики часнику розтираємо в пюре і з'єднуємо його з медом, гірчицею , що залишилися олією і сіллю з перцем. Отриманою сумішшю натираємо курятину і залишаємо її промаринуватися на півгодини.
Після закінчення півгодини, закладаємо овочі в чашу мультиварки, поверх розподіляємо гілочки чебрецю і стегенця. Включаємо пристрій в режим "Випічка" і залишаємо блюдо готуватися 40-50 хвилин. В середині запікання, курку та овочі слід перевернути для більш рівномірного обсмаження.
Рецепт стегенець з картоплею в мультиварці
Цей рецепт куди простіше попереднього: трохи солі, перцю, паприки і ідеальний обід готовий!
Інгредієнти: капуста кале - 750 г; картопля - 750 г; цибуля біла - 1 шт.; масло оливи - 1/4 ст.; сіль, перець - за смаком; курячі стегенця - 8 шт.; копчена паприка - 2 г; лимон. Приготування Змішуємо промиті четвертинки картоплі з капустою кале і великими шматочками цибулі. Мікс з овочів поливаємо оливковою олією, додаємо сіль з перцем і гарненько все перемішуємо.
Курятину обсушуємо, рівномірно посипаємо сумішшю з солі, перцю і паприки. У розігріту чашу мультиварки наливаємо краплю оливкової олії, викладаємо овочі і розміщуємо на них курячі стегенця. Використовуючи режим "Випічка" готуємо стегенця протягом 50-60 хвилин, поки м'ясо не пропечеться повністю, а овочі не стануть м'якими.
Подавати смачні стегенця з картоплею, приготовані в мультиварці, слід з скибочками лимона.
Стегенця з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: бульби картоплі - 1 кг; свіжий шпинат - 255 г; цибуля біла - 1 шт.; масло оливи - 2 ст. ложки; зубчик часнику - 4 шт.; сіль - 1 ч. ложка; чебрець сушений (листя) - 1 ч. ложка; чорний перець - 3/4 ч. ложки; курячі стегенця - 6 шт; паприка - 3/4 ч. ложки. Приготування Перед тим, як приготувати стегенця з картоплею в мультиварці, сам картоплю миємо, обсушуємо й розрізаємо на чотири частини. Змішуємо його з шпинатом, великими шматками ріпчастої цибулі, а також сіллю і перцем. Вливаємо до овочів масло, трохи солі, чебрецю, половину чайної ложки перцю і все перемішуємо. Саму курятину обсушуємо, натираємо сіллю, залишилися перцем, паприкою і розтертим в пасту зубчиком часнику. Виставляємо мультиварці на режимі "Випічка" і готуємо страву протягом 50 хвилин. У процесі готування кілька разів перемішайте вміст чаші, щоб і курятина і овочі просмажаться рівномірно.
Готову рум'яну куру подавайте до столу відразу ж, не забувши супроводити блюдо улюбленим соусом і легким салатом.