Влітку, в сезон фруктів, ягід і овочів, потрібно запасатися вітамінами на цілий рік і вживати в їжу максимум таких корисних продуктів. Але також потрібно подбати і про зиму і зробити заготовки, щоб потім в холодний вечір, відкривши баночку ароматного варення, згадувати сонячне літо. Зараз ми вам розповімо, як приготувати варення з вишні в мультиварці.
Варення з вишні з кісточками в мультиварці
Інгредієнти: вишня - 1 кг; цукровий пісок - 13 кг. Приготування Ягоди вишні перебираємо і добре миємо. Викладаємо їх у чашу мультиварки і додаємо цукровий пісок. Включаємо в мультиварці режим «Гасіння» на 2 години. Після звукового сигналу розливаємо варення по банках.
Варення з вишні і апельсинів в мультиварці
Інгредієнти: вишня - 600 г; апельсин - 1 шт.; цукор - 400 р. Приготування Ягоди миємо й обсушуємо на паперових рушниках. Чим менше залишиться в ягодах води, тим варення вийде гущі. Потім виймаємо кісточки з вишень. З апельсина зчищаємо цедру, а м'якоть розбираємо на часточки. Кожну з них ріжемо на 4 частини. У каструлю покласти вишню, всипаємо цукор. У режимі «Гасіння» варимо варення 20 хвилин. Потім додаємо апельсин і в тому ж режимі варимо 40 хвилин. По закінченню програми, варення готове. Його можна вживати відразу, а можна розкласти в банки і закупорити.
Вишневе варення в мультиварці
Інгредієнти: вишня - 1 кг; цукровий пісок - 17 кг; горіхи волоські - 200 р. Приготування Вишню перебираємо, миємо, видаляємо кісточки. Волоські горіхи чистимо від шкаралупи. Ядра розрізаємо на невеликі шматочки. У чашу мультиварки викладаємо вишню, всипаємо цукор і залишаємо хвилин на 30 поки вишня пустить сік. Потім включаємо «Тушкування» на 1 годину. Через 30 хвилин від початку приготування додаємо горіхи і готуємо до закінчення програми. Гаряче варення відразу ж розкладаємо по банках і закатуємо.
Варення з замороженої вишні в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: вишня - 1 кг; вода - 100 мл; цукор - 1 кг. Приготування Вишню виймаємо з морозилки і даємо їй розтанути. Потім перекладаємо ягоди в каструлю мультиварки. Додаємо цукровий пісок, вливаємо воду і перемішуємо. У режимі « Гасіння» варимо варення 1 годину. При цьому кожні 10 хвилин перемішуємо варення і прибираємо утворену піну. Розливаємо готове варення з підготовленим банкам і прибираємо на зберігання.
Як варити варення з вишні в мультиварці
Інгредієнти: вишня - 1 кг; цукор - 1 кг; суміш з пектин - 1 пакетик. Приготування Вишню моєму і акуратно виймаємо кісточки. Потім ягоди рівномірно посипаємо сумішшю з пектином і перемішуємо. Перекладаємо вишню в каструлю мультиварки і в режимі «Суп» готуємо 7 хвилин, періодично помішуючи. Після цього всипаємо цукор, знову перемішуємо і в тому ж режимі готуємо до закипання. Знімаємо пінку, яка утворюється в процесі приготування, і вимикаємо мультиварку. Коли варення охолоне, знову в тому ж режимі даємо йому закипіти. Готове вишневе варення розливаємо по стерильним банкам і щільно закручуємо.
Рецепт вишневого варення в мультиварці
Інгредієнти: вишня без кісточок заморожена - 600 г; лимонна кислота - 025 ч. ложки; цукор - 12 кг; вода - 160 мл Приготування Заморожену вишню викладаємо в термостійкий посуд, всипаємо цукор, вливаємо воду і витримуємо так близько 5 годин. Потім добре все перемішуємо. У чашу мультиварки наливаємо воду до нижньої відмітки, ставимо в чашу ємність з вишневою масою. Встановлюємо режим «Суп» і час приготування - 4 години. Після звукового сигналу, який сповістить нас про те, що приготування закінчено, додаємо лимонну кислоту і добре перемішуємо. Залишаємо варення остигати. Далі витримуємо його близько 7-8 годин, щоб за цей час ягоди добре просочилися сиропом. І тільки після цього розливаємо його по стерильним банкам , закатуємо і відправляємо на зберігання.