Щасливі власниці мультиварок, напевно вже переконалися, що з її допомогою готувати стало легше і, що важливо для зайнятих жінок, набагато швидше. А страви в ній виходять корисними і смачними. Нижче вас чекають рецепти м'яса з овочами в мультиварці.
Свинина з овочами в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 400 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; кабачок - 200 г; помідори - 2 шт.; часник - 2 зубчики; нерафінована соняшникова олія - 25 мл; сіль. Приготування Вимиту і обсушену свинину ріжемо шматочками середньої величини і складаємо їх у мультиварочную каструлю з маслом. У програмі «Смаження» м'ясо буде готуватися 20 хвилин. Якщо немає такого режиму, використовуємо програму «Випічка».
Тим часом займаємося овочами: миємо їх, очищаємо від шкірки, в шинку також вирізаємо насіння і нарізаємо його кубиками. Щоб шкірка з помідорів знялася легше, обдаємо окропом, а потім м'якоть ріжемо кубиками. Морква ріжемо кружальцями. Цибулю шаткуємо півкільцями. Кидаємо овочі до м'яса, продукти змішуємо і готуємо в тому ж режимі ще 5 хвилин. Викладаємо інші інгредієнти і готуємо ще 10 хвилин. Тепер вибираємо «Гасіння» і виставляємо потрібний нам час - 1 година. Солимо продукти і вмикаємо «Старт». Після того, як мультиварка подасть сигнал, відкриваємо кришку - страва готова!
Тушковане м'ясо з овочами в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 500 г; морква - 150 г; цибуля - 300 г; капуста білокачанна - 500 г; помідори - 2 шт.; баклажани - 1 шт.; часник - 2 зубчики; петрушка - 1 пучок; рослинне масло. Приготування Свинину ріжемо шматочками. Вливаємо в каструлю олію, викладаємо нарізаний скибочками цибулю, подрібнену моркву, м'ясо і виставляємо час - 25 хвилин в режимі «Випічка». Готуємо до звукового сигналу, іноді помішуючи. Після цього викладаємо нашатковану білокачанну капусту, баклажани, нарізані помідори, часник і зелень. Підсолюємо і знову перемішуємо. Вливаємо воду (близько 100 мл) і в програмі «Гасіння» і готуємо 90 хвилин.
М'ясо з овочами і рисом в мультиварці
Інгредієнти: мексиканська суміш заморожених овочів - 500 г; рис - 1 склянка; м'ясо - 500 г; вода - 2 склянки; цибуля - 1 шт.; сіль, спеції. Приготування М'ясо миємо, обсушуємо, ріжемо кубиками і в програмі «Випічка» або «Смаження» готуємо 40 хвилин, якщо це яловичина, і 25 хвилин - якщо свинина або курка. Після цього додаємо подрібнену цибулю і готуємо ще 10 хвилин. Промиваємо рис, викладаємо його до м'яса, додаємо суміш заморожених овочів, солимо, приправляємо улюбленими спеціями і перемішуємо. Доливаємо води і готуємо в режимі «Плов» до звукового сигналу.
Як приготувати м'ясо з овочами в мультиварці?
Інгредієнти: яловичина - 600 г; картопля - 1 кг; капуста - 400 г; цибуля - 200 г; морква - 300 г; болгарський перець - 150 г; помідори - 400 р; часник - 4 зубчики; лавровий лист - 3 шт.; зелень - 50 г; спеції, сіль. Приготування Чистимо цибулю шаткуємо його півкільцями, помідори - кружальцями, болгарський
перець і моркву ріжемо соломкою. Капусту шаткуємо, присипаємо сіллю і добре перетираємо руками. Очищену картоплю ріжемо великими брусочками. М'ясо ріжемо кубиками, а часник пропускаємо через спеціальний прес. У чашу мультиварки кладемо м'ясо, приправляємо його своїми улюбленими спеціями і посипаємо сіллю. Поверх м'яса розміщуємо моркву і цибулю. Далі підуть помідори і часник. Зверху кладемо картоплю, знову солимо, перчимо і викладаємо капусту. І верхнім шаром болгарський перець . Зверху кидаємо лавровий лист і в режимі «Суп» готуємо 15 години. Протягом усього приготування страву перемішувати не треба. І лише майже в кінці приготування посипаємо його подрібненої зеленню .