Вернуться назад Распечатать

Курячі сердечка в мультиварці

Курячі сердечка в мультиварці
Сердечка можна легко трансформувати з м'ясного доповнення до обіду в цікаву закуску до пива, і навпаки. Готувати курячі серця не просто, головне в цій справі - зберегти їх ніжними, завдяки тривалій і рівномірного готування. Саме для такого роду приготування і годиться мультиварка, яка, добре прогріваючись, забезпечує правильну термічну обробку продукту з усіх боків. Про приготуванні курячих сердечок в мультиварці ми і хотіли б поговорити далі.

Смажені курячі сердечка в мультиварці


Інгредієнти:

  • курячі серця - 300 г;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 1/2 ч. ложки;

  • натуральний мед - 1 ч. ложка;

  • імбир мелений - 1/2 ч. ложки;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - для смаження;

  • лимонні часточки - для подачі.


  • Приготування
    Розчиняємо рідкий мед в соєвому соусі слідом додаємо імбир, часник, а потім трохи крохмалю. Викладаємо в отриманий соус курячі сердечка і залишаємо їх маринувати від 30 хвилин до 2 годин.
    Якщо ви готуєте курячі сердечка в мультиварці «Редмонд», то виставте режим "Випічка" на 20 хвилин. У розігріту чашу мультиварки наливаємо масло і швидко смажимо курячі сердечка прямо в маринаді. Під час смаження маринад перетвориться в глянсову глазур, яка буде покривати серця рівномірним шаром.
    Як тільки сердечка будуть готові, викладаємо їх на тарілку, посипаємо зеленню і подаємо з часточкою лимона. Якщо ви готуєте серця на фуршет, то попередньо нанизайте їх на шпажки.

    Рецепт курячих сердечок і шлуночок по-індійськи в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячі серця - 250 г;

  • зубчики часнику - 3 шт.;

  • мелений чилі - 1/2 ч. ложки;

  • курячі шлуночки - 250 г;

  • порошок каррі - 2 ч. ложки;

  • свіжий коріандр - для подачі.


  • Приготування
    Мультиварку включаємо в режим "Підігрів", наливаємо трохи олії і злегка припускаємо на ньому подрібнений часник з каррі і перцем чилі. Як тільки ви почуєте явний часниковий аромат, перемикайтеся на "Випічку". Головне - не пересмажити часник, інакше страва вийде гірким. До пряної суміші кладемо приправлені сіллю і перцем шлуночки і серця. Виставляємо час 30 хвилин, додаємо 125 мл води і закриваємо кришку пристрою. Коли вся вода випарується, підрум'янюємо тушковані курячі сердечка і шлунки в мультиварці, а потім подаємо їх до столу, посипавши дрібно нарізаним коріандром.

    Рецепт курячих сердечок в мультиварці


    Оригінальна закуска до пива - курячі сердечка у фритюрі. Готувати їх дуже швидко, а завдяки різноманітності соусів, з якими їх можна подавати, кількість варіацій цієї страви обчислюється десятками.
    Інгредієнти:

  • курячі серця - 300 г;

  • борошно - 80 г;

  • кефір - 1 склянка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сухарі для панірування.


  • Приготування
    У чашу мультиварки розігрійте близько 3-4 см рослинного масла так, щоб створити деяку подобу фритюру і виставте режим "Смаження, щоб масло добре розігрілися і забезпечило рівномірну прожарювання
    Курячі сердечка в мультиварці
    надалі.
    Поки масло нагрівається, займемося курячими серцями. Приготувати курячі сердечка в мультиварці з допомогою фритюру дуже просто. Вимиті і обсушені серця обвалюємо в борошні, змішаної з хорошою пучкою солі, потім занурюємо кожне сердечко у збите з кефіром яйце, і наостанок посипаємо панірувальними сухарями. Залишки панірування стряхиваем, щоб вони не горіли при обсмажуванні.
    Тепер опускаємо серця в гаряче масло й обсмажуємо до легкої золотистої скоринки. Готові сердечка розподіляємо по паперового рушника чи серветок, щоб позбутися від надлишків олії. Подаємо гарячу закуску з соусом.