Сердечка можна легко трансформувати з м'ясного доповнення до обіду в цікаву закуску до пива, і навпаки. Готувати курячі серця не просто, головне в цій справі - зберегти їх ніжними, завдяки тривалій і рівномірного готування. Саме для такого роду приготування і годиться мультиварка, яка, добре прогріваючись, забезпечує правильну термічну обробку продукту з усіх боків. Про приготуванні курячих сердечок в мультиварці ми і хотіли б поговорити далі.
Смажені курячі сердечка в мультиварці
Інгредієнти: курячі серця - 300 г; соєвий соус - 3 ст. ложки; крохмаль - 1/2 ч. ложки; натуральний мед - 1 ч. ложка; імбир мелений - 1/2 ч. ложки; часник сушений - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - для смаження; лимонні часточки - для подачі. Приготування Розчиняємо рідкий мед в соєвому соусі слідом додаємо імбир, часник, а потім трохи крохмалю. Викладаємо в отриманий соус курячі сердечка і залишаємо їх маринувати від 30 хвилин до 2 годин.
Якщо ви готуєте курячі сердечка в мультиварці «Редмонд», то виставте режим "Випічка" на 20 хвилин. У розігріту чашу мультиварки наливаємо масло і швидко смажимо курячі сердечка прямо в маринаді. Під час смаження маринад перетвориться в глянсову глазур, яка буде покривати серця рівномірним шаром.
Як тільки сердечка будуть готові, викладаємо їх на тарілку, посипаємо зеленню і подаємо з часточкою лимона. Якщо ви готуєте серця на фуршет, то попередньо нанизайте їх на шпажки.
Рецепт курячих сердечок і шлуночок по-індійськи в мультиварці
Інгредієнти: курячі серця - 250 г; зубчики часнику - 3 шт.; мелений чилі - 1/2 ч. ложки; курячі шлуночки - 250 г; порошок каррі - 2 ч. ложки; свіжий коріандр - для подачі. Приготування Мультиварку включаємо в режим "Підігрів", наливаємо трохи олії і злегка припускаємо на ньому подрібнений часник з каррі і перцем чилі. Як тільки ви почуєте явний часниковий аромат, перемикайтеся на "Випічку". Головне - не пересмажити часник, інакше страва вийде гірким. До пряної суміші кладемо приправлені сіллю і перцем шлуночки і серця. Виставляємо час 30 хвилин, додаємо 125 мл води і закриваємо кришку пристрою. Коли вся вода випарується, підрум'янюємо тушковані курячі сердечка і шлунки в мультиварці, а потім подаємо їх до столу, посипавши дрібно нарізаним коріандром.
Рецепт курячих сердечок в мультиварці
Оригінальна закуска до пива - курячі сердечка у фритюрі. Готувати їх дуже швидко, а завдяки різноманітності соусів, з якими їх можна подавати, кількість варіацій цієї страви обчислюється десятками.
Інгредієнти: курячі серця - 300 г; борошно - 80 г; кефір - 1 склянка; яйце - 1 шт.; сухарі для панірування. Приготування У чашу мультиварки розігрійте близько 3-4 см рослинного масла так, щоб створити деяку подобу фритюру і виставте режим "Смаження, щоб масло добре розігрілися і забезпечило рівномірну прожарювання
надалі.
Поки масло нагрівається, займемося курячими серцями. Приготувати курячі сердечка в мультиварці з допомогою фритюру дуже просто. Вимиті і обсушені серця обвалюємо в борошні, змішаної з хорошою пучкою солі, потім занурюємо кожне сердечко у збите з кефіром яйце, і наостанок посипаємо панірувальними сухарями. Залишки панірування стряхиваем, щоб вони не горіли при обсмажуванні.
Тепер опускаємо серця в гаряче масло й обсмажуємо до легкої золотистої скоринки. Готові сердечка розподіляємо по паперового рушника чи серветок, щоб позбутися від надлишків олії. Подаємо гарячу закуску з соусом.