Вернуться назад Распечатать

Сосиски в мультиварці

Сосиски в мультиварці
За допомогою кухонного помічниці можна не тільки сосиски відварити, але і приготувати безліч різноманітних страв на їх основі. Найсмачніші рецепти ми зібрали для вас в цій статті.

Капуста з сосискою в мультиварці


Інгредієнти:

  • копчені сосиски - 6 шт;

  • насіння фенхелю - 1 ч. ложка;

  • цибуля біла - 230 г;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • капуста - 1 качан;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 125 мл;

  • зернова гірчиця - 1/4 ст.;

  • сушений чебрець - 1/4 ч. ложки;

  • консервована квасоля - 250 р.


  • Приготування
    У чашу мультиварки підігріваємо олію і пасеруємо на ньому цибулю, використовуючи режим "Смаження" або "Випічка". Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані сосиски і чекаємо, поки вони підрум'яняться. Тепер додаємо фенхель, сушений чебрець, мелений коріандр і подрібнений часник. Як тільки часник пустить аромат, вміст чаші можна буде змішувати з дрібно нарубаної капустою і заливати сумішшю курячого бульйону з гірчицею. Тепер переводимо пристрій в режим "Гасіння" і залишаємо на 50 хвилин. В наприкінці готування змішуємо капусту з консервованою квасолею.

    Макарони з ковбасою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • натуральні сосиски в кишці - 8 шт.;

  • порошок чилі - 1 ч. ложка;

  • цибуля біла - 120 г;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • паста - 300 р.


  • Приготування
    Наливаємо в чашу пристрою масло і виставляємо режим "Смаження" або "Випічка". Обсмажуємо кільця ріпчастої цибулі до прозорості, додаємо до нього часник, сосиски і підрум'янюємо всі разом. Смажені сосиски в мультиварці змішуємо з томатами , приправляємо меленим перцем чилі і тушкуємо до тих пір, поки цілісні томати не перетворяться в густий однорідний соус. Тепер засипаємо пасту, заливаємо все водою так, щоб покрити саму пасту на 1 см і виставляємо режим "Плов" на 20 хвилин.

    Солянка з сосисками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • варені сосиски - 300 г;

  • куряча грудка (копчена) - 300 г;

  • яловичина на кістці - 500 г;

  • паста томатна - 50 г;

  • солоні огірки - 3-4 шт.;

  • каперси - 3 ст. ложки;

  • цибуля біла - 2 шт.;

  • жменю маслин (без кісточки);

  • зелень, лимон - для подачі.


  • Приготування
    Яловичину заливаємо водою і варимо протягом півтора годин, використовуючи режим "Варка" або "Суп". Готове м'ясо остуджуємо і ріжемо соломкою, а зливаємо бульйон.
    В промиту чашу мультиварки наливаємо масло і пасеруємо на ньому цибулю, скориставшись універсальним режимом "Смаження" 10-15 хвилин. До пассерованному цибулі додаємо солоні огірки і готуємо всі ще 5 хвилин. Потім настає черга ковбаси і сосисок, їх слід нарізати і обсмажити до рум'яної скоринки. До вмісту мультиварки додаємо томатну пасту, відварне м'ясо, каперси і маслини, заливаємо все бульйоном і готуємо, скориставшись режимом "Суп" на півгодини. Подаємо суп з сосисок, приготований в мультиварці, з лимоном і зеленню.

    Рис з сосисками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • масло оливи - 25 мл;

  • натуральні сосиски в кишці - 375 г;

  • суміш італійських трав - 2 ч. ложки;

  • цибулю білий - 100 г;

  • свіжі томати - 250 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • рис - 500 г;

  • зелений горошок - 1/2 ст.;

  • Сосиски в мультиварці

  • свіжий базилік - 1 /4 ст.;

  • петрушка.


  • Приготування
    В чаші пристрою розігріваємо масло і пасеруємо на ньому дрібно нарізану цибулю. До цибулі додаємо часник і нарізані сосиски. Як тільки сосиски стануть золотистими, приправляємо їх сушеними травами, сіллю, перцем і змішуємо з томатами і горошком. Через 5-7 хвилин, додаємо промитий рис, заливаємо його водою (пропорція 1:2) і включаємо режим "Плов" на автоматичне час. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню.
    За таким же принципом можна приготувати гречку або картоплю з сосискою в мультиварці. Для варіння гречки використовуйте режим "Гречка" або "Каша" на 40 хвилин, а для картоплі "Тушкування" на 50 хвилин.