За допомогою кухонного помічниці можна не тільки сосиски відварити, але і приготувати безліч різноманітних страв на їх основі. Найсмачніші рецепти ми зібрали для вас в цій статті.
Капуста з сосискою в мультиварці
Інгредієнти: копчені сосиски - 6 шт; насіння фенхелю - 1 ч. ложка; цибуля біла - 230 г; мелений коріандр - 1 ч. ложка; капуста - 1 качан; зубчики часнику - 2 шт.; курячий бульйон - 125 мл; зернова гірчиця - 1/4 ст.; сушений чебрець - 1/4 ч. ложки; консервована квасоля - 250 р. Приготування У чашу мультиварки підігріваємо олію і пасеруємо на ньому цибулю, використовуючи режим "Смаження" або "Випічка". Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані сосиски і чекаємо, поки вони підрум'яняться. Тепер додаємо фенхель, сушений чебрець, мелений коріандр і подрібнений часник. Як тільки часник пустить аромат, вміст чаші можна буде змішувати з дрібно нарубаної капустою і заливати сумішшю курячого бульйону з гірчицею. Тепер переводимо пристрій в режим "Гасіння" і залишаємо на 50 хвилин. В наприкінці готування змішуємо капусту з консервованою квасолею.
Макарони з ковбасою в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; натуральні сосиски в кишці - 8 шт.; порошок чилі - 1 ч. ложка; цибуля біла - 120 г; томати у власному соку - 400 г; зубчики часнику - 2 шт.; паста - 300 р. Приготування Наливаємо в чашу пристрою масло і виставляємо режим "Смаження" або "Випічка". Обсмажуємо кільця ріпчастої цибулі до прозорості, додаємо до нього часник, сосиски і підрум'янюємо всі разом. Смажені сосиски в мультиварці змішуємо з томатами , приправляємо меленим перцем чилі і тушкуємо до тих пір, поки цілісні томати не перетворяться в густий однорідний соус. Тепер засипаємо пасту, заливаємо все водою так, щоб покрити саму пасту на 1 см і виставляємо режим "Плов" на 20 хвилин.
Солянка з сосисками в мультиварці
Інгредієнти: варені сосиски - 300 г; куряча грудка (копчена) - 300 г; яловичина на кістці - 500 г; паста томатна - 50 г; солоні огірки - 3-4 шт.; каперси - 3 ст. ложки; цибуля біла - 2 шт.; жменю маслин (без кісточки); зелень, лимон - для подачі. Приготування Яловичину заливаємо водою і варимо протягом півтора годин, використовуючи режим "Варка" або "Суп". Готове м'ясо остуджуємо і ріжемо соломкою, а зливаємо бульйон.
В промиту чашу мультиварки наливаємо масло і пасеруємо на ньому цибулю, скориставшись універсальним режимом "Смаження" 10-15 хвилин. До пассерованному цибулі додаємо солоні огірки і готуємо всі ще 5 хвилин. Потім настає черга ковбаси і сосисок, їх слід нарізати і обсмажити до рум'яної скоринки. До вмісту мультиварки додаємо томатну пасту, відварне м'ясо, каперси і маслини, заливаємо все бульйоном і готуємо, скориставшись режимом "Суп" на півгодини. Подаємо суп з сосисок, приготований в мультиварці, з лимоном і зеленню.
Рис з сосисками в мультиварці
Інгредієнти: масло оливи - 25 мл; натуральні сосиски в кишці - 375 г; суміш італійських трав - 2 ч. ложки; цибулю білий - 100 г; свіжі томати - 250 г; солодкий перець - 1 шт.; томати у власному соку - 400 г; зубчики часнику - 2 шт.; рис - 500 г; зелений горошок - 1/2 ст.; свіжий базилік - 1 /4 ст.; петрушка. Приготування В чаші пристрою розігріваємо масло і пасеруємо на ньому дрібно нарізану цибулю. До цибулі додаємо часник і нарізані сосиски. Як тільки сосиски стануть золотистими, приправляємо їх сушеними травами, сіллю, перцем і змішуємо з томатами і горошком. Через 5-7 хвилин, додаємо промитий рис, заливаємо його водою (пропорція 1:2) і включаємо режим "Плов" на автоматичне час. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню.
За таким же принципом можна приготувати гречку або картоплю з сосискою в мультиварці. Для варіння гречки використовуйте режим "Гречка" або "Каша" на 40 хвилин, а для картоплі "Тушкування" на 50 хвилин.