Вернуться назад Распечатать

Компот із сухофруктів в мультиварці

Компот із сухофруктів в мультиварці
Узвар - напій традиційно російська і знаменитий по всьому світу завдяки своєму цікавому смаку, доступності і простоті в приготуванні. Компот можна вживати в холодному вигляді або зігріватися їм, коли за вікном негода. В залежності від фруктів, які ви вирішите включити до складу свого компоту, напій буде відрізнятися не тільки смаковими якостями, але і зовнішнім виглядом і своїми корисними властивостями.

Рецепт компоту із сухофруктів в мультиварці


Цей оригінальний компот із сухофруктів складається не зі звичних інгредієнтів начебто сушених груш і яблук. До його складу входять корисні і смачні сухофрукти, які по кишені кожному. Крім оригінального зовнішнього вигляду і приємного смаку, компот, приготований за цим рецептом, рекомендується вживати годуючим матерям для посилення лактації.
Інгредієнти:

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • курага - 1/2 ст.;

  • сушений інжир 4 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • вода - 12 л.


  • Приготування
    Родзинки , курагу і інжир ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк. Яблука миємо, сушимо і нарізаємо великими шматочками. Підготовлені інгредієнти кладемо в чашу мультиварки, заливаємо чистою холодною водою і включаємо режим "Варка". Закривши кришку пристрою, чекаємо годину, а потім насолоджуємося компотом в гарячому або холодному вигляді.

    Компот із сухофруктів і шипшини в мультиварці


    Напої з шипшини завжди відрізнялися своєю користю як виконавцем імунітету, ось і цей рецепт пішов недалеко.
    Інгредієнти:

  • сухий шипшина - 250 г;

  • сушені яблука - 200 г;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    У чашу пристрою висипаємо промитий і обсушенний шипшина, а також висушені яблука. Заливаємо все півтора літрами води і виставляємо "Варіння" на 1 годину. Після закінчення встановлених 60 хвилин, доповнюємо компот медом за смаком. При бажанні, мед можна замінити цукром або стевією.

    Компот із сухофруктів з імбиром в мультиварці


    Насиченість і легку азіатську ноту, напоїв із сухофруктів додасть імбир. Додайте маленький шматочок кореня в компот і насолоджуйтеся тонким імбирним ароматом, який вмить наповнить вашу кухню.
    Інгредієнти:

  • яблука - 4-5 шт.;

  • корінь імбиру - скибочка довжиною 3 см;

  • чорнослив - 4-5 шт.;

  • сушені вишні - 2 ст. ложки;

  • родзинки - 2 ст. ложки;

  • вода - 12 л;

  • квітковий мед - 40 р.


  • Приготування
    Моєму яблука, видаляємо з них серцевину і нарізаємо часточками. Промиваємо всі сухофрукти і закладаємо їх у чашу пристрою разом з яблучними часточками і шматочком імбиру. Заливаємо вміст мультиварки водою і включаємо режим "Варка". Через 1 годину перевіряємо готовність напою, за смаком подслащиваем його медом або цукром, а потім розливаємо по склянках і вживаємо в холодному або гарячому вигляді.

    Як зварити компот з сухофруктів в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • сухофрукти (яблука, груші, абрикоси, родзинки) - 2 ст.;

  • кориця - 2 палички;

  • мед або стевія - за смаком.


  • Приготування
    Щоб смак і колір напою вийшли як можна більш насиченими, перед приготуванням сухофрукти слід залити окропом і залишити настоятися під кришкою протягом години. Після закінчення часу все
    Компот із сухофруктів в мультиварці
    сухофрукти разом з рідиною переливаємо в чашу пристрою, додаємо мед або стевію, палички кориці (можна доповнити їх бутонами гвоздики і зірочками анісу), а потім включаємо режим "Варка" на годину. Готовий напій проціджують і подаємо в гарячому або холодному вигляді.
    Якщо ви хочете приготувати компот з сухофруктів для дітей в мультиварці, то слід витягти з його складу всі алергени, в нашому випадку - мед і корицю. Підсолодіть напій стевією і проваріть подовше для більш вираженого смаку. Якщо дитина не страждає на алергію на цитрусові, то відтіняйте смак компоту апельсиновим соком.