Узвар - напій традиційно російська і знаменитий по всьому світу завдяки своєму цікавому смаку, доступності і простоті в приготуванні. Компот можна вживати в холодному вигляді або зігріватися їм, коли за вікном негода. В залежності від фруктів, які ви вирішите включити до складу свого компоту, напій буде відрізнятися не тільки смаковими якостями, але і зовнішнім виглядом і своїми корисними властивостями.
Рецепт компоту із сухофруктів в мультиварці
Цей оригінальний компот із сухофруктів складається не зі звичних інгредієнтів начебто сушених груш і яблук. До його складу входять корисні і смачні сухофрукти, які по кишені кожному. Крім оригінального зовнішнього вигляду і приємного смаку, компот, приготований за цим рецептом, рекомендується вживати годуючим матерям для посилення лактації.
Інгредієнти: родзинки - 1/2 ст.; курага - 1/2 ст.; сушений інжир 4 шт.; яблуко - 1 шт.; вода - 12 л. Приготування Родзинки , курагу і інжир ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк. Яблука миємо, сушимо і нарізаємо великими шматочками. Підготовлені інгредієнти кладемо в чашу мультиварки, заливаємо чистою холодною водою і включаємо режим "Варка". Закривши кришку пристрою, чекаємо годину, а потім насолоджуємося компотом в гарячому або холодному вигляді.
Компот із сухофруктів і шипшини в мультиварці
Напої з шипшини завжди відрізнялися своєю користю як виконавцем імунітету, ось і цей рецепт пішов недалеко.
Інгредієнти: сухий шипшина - 250 г; сушені яблука - 200 г; мед - за смаком. Приготування У чашу пристрою висипаємо промитий і обсушенний шипшина, а також висушені яблука. Заливаємо все півтора літрами води і виставляємо "Варіння" на 1 годину. Після закінчення встановлених 60 хвилин, доповнюємо компот медом за смаком. При бажанні, мед можна замінити цукром або стевією.
Компот із сухофруктів з імбиром в мультиварці
Насиченість і легку азіатську ноту, напоїв із сухофруктів додасть імбир. Додайте маленький шматочок кореня в компот і насолоджуйтеся тонким імбирним ароматом, який вмить наповнить вашу кухню.
Інгредієнти: яблука - 4-5 шт.; корінь імбиру - скибочка довжиною 3 см; чорнослив - 4-5 шт.; сушені вишні - 2 ст. ложки; родзинки - 2 ст. ложки; вода - 12 л; квітковий мед - 40 р. Приготування Моєму яблука, видаляємо з них серцевину і нарізаємо часточками. Промиваємо всі сухофрукти і закладаємо їх у чашу пристрою разом з яблучними часточками і шматочком імбиру. Заливаємо вміст мультиварки водою і включаємо режим "Варка". Через 1 годину перевіряємо готовність напою, за смаком подслащиваем його медом або цукром, а потім розливаємо по склянках і вживаємо в холодному або гарячому вигляді.
Як зварити компот з сухофруктів в мультиварці?
Інгредієнти: сухофрукти (яблука, груші, абрикоси, родзинки) - 2 ст.; кориця - 2 палички; мед або стевія - за смаком. Приготування Щоб смак і колір напою вийшли як можна більш насиченими, перед приготуванням сухофрукти слід залити окропом і залишити настоятися під кришкою протягом години. Після закінчення часу все
сухофрукти разом з рідиною переливаємо в чашу пристрою, додаємо мед або стевію, палички кориці (можна доповнити їх бутонами гвоздики і зірочками анісу), а потім включаємо режим "Варка" на годину. Готовий напій проціджують і подаємо в гарячому або холодному вигляді.
Якщо ви хочете приготувати компот з сухофруктів для дітей в мультиварці, то слід витягти з його складу всі алергени, в нашому випадку - мед і корицю. Підсолодіть напій стевією і проваріть подовше для більш вираженого смаку. Якщо дитина не страждає на алергію на цитрусові, то відтіняйте смак компоту апельсиновим соком.