З розвитком кулінарного мистецтва, людина навчилася використовувати для приготування страв не тільки цінні частини туші, начебто м'якоті, стейка, вирізки, але і "відходи": нутрощі, щоки та вуха, копита і ребра. Як і більшість субпродуктів, ребра вимагають тривалої підготовки для того, щоб рештки м'яса на них вийшли м'якими і насиченим смаком. Якщо реберна частина являє собою корейку, то до субпродуктів її вже не віднесеш, і готувати її необхідно буде трохи іншим чином.
Смажені свинячі реберця по-азійськи в мультиварці
Інгредієнти: ребра свинячі - 500 г; великі зубчики часнику - 4 шт.; соєвий соус - 40 мл; устричний соус - 15 мл; масло рослинне (для смаження) - 1 ст. Приготування Свинячі ребра розрізаємо на сегменти. У чашу ступки кладемо очищений часник і чорний перець горошком. Чайної ложки останнього цілком вистачить. Розтираємо все до однорідності, додаємо добру пучку солі і змішуємо з соєвим і устричним соусом. Натираємо отриманою сумішшю ребра як можна більш рівномірно і залишаємо їх маринуватися протягом півгодини.
Незалежно від того, готуєте ви свинячі реберця в мультиварці «Панасонік» або «Редмонд», виробник закладає в список програм універсальний режим "Смаження". Його ми і будемо використовувати. Налив у чашу масла, підігрійте його і викладіть ребра. Через 15 хвилин, проведених в гарячому маслі, реберця можна буде перевіряти на готовність.
Рецепт запечених свинячих реберець в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: свиняча корейка на 8 ребер; шавлія свіжий - 2 ст. ложки; чебрець свіжий - 2 ст. ложки; розмарин свіжий - 4 ст. ложки; сухе червоне вино - 230 мл; вершки - 100 мл; шалот - 2 шт.; масло вершкове - 6 ст. ложок. Приготування Зчищають зі свинячої корейки залишилися жили і м'ясо між верхівками ребер. Промиваємо шматок м'яса і обсушуємо його. У ступці готуємо трав'яну суміш, яка стане якоюсь подобою панірування для нашого м'яса. Для приготування такої суміші необхідно з допомогою маточки розтерти зелень розмарину, чебрецю і листя шавлії. Для смаку і легкості перетирання, у ступу з зеленню слід насипати добру пучку крупної солі і меленого перцю. Натираємо м'ясо травами і укладаємо його в мультиварку.
Приготування свинячих реберець в мультиварці займе близько 2 годин, при цьому не забувайте періодично повертати корейку на іншу сторону, щоб вона підрум'янилася як можна рівномірніше.
Виймаємо м'ясо, накриваємо його листом фольги і залишаємо повільно охолонути хвилин на 15-20. Тим часом в чашу, в якій запікалася свинина, вливаємо вино і випариваем його на 2/3. Додаємо в випаренное вино вершки і вершкове масло , а також сіль з перцем. Готова підлива складе ідеальну компанію тушкованим ребрах.
Як приготувати тушковані свинячі реберця в мультиварці?
Інгредієнти: свинячі ребра - 12 кг; білий цибулю - 70 г; 4 великих зубчики часнику; томати у власному соку - 16 кг; яблучний сидр - 750 мл; пучок петрушки; 5 гілочок чебрецю; 2 листків лавра; біла квасоля (консервована) - 1 кг; шпинат - 300 р. Приготування Наливаємо в чашу масло і вмикаємо "Смаження". Обсмажуємо ребра до зміни кольору на золотисто-коричневий, при цьому, не забувши приправити їх з усіх сторін. Прибираємо ребра і відкладаємо їх на тарілку. На місці свинини розігріваємо ще трохи олії і пасеруємо цибулю. Після карамелізації цибулі, додаємо часник і через півхвилини заливаємо в чашу томати і сидр. Викладаємо всі трави і чекаємо, поки суміш закипить. Перемикаємося на "Гасіння", розмістивши в томатному соусі шматочки ребер. Через 3 години гасіння, витягаємо трави, змішуємо м'ясо і соус з квасолею і продовжуємо готування ще півгодини. Перед подачею кладемо шпинат.