Сосиски в тісті - не тільки блюдо знайоме багатьом з дитинства, але і приголомшлива закуска, яку можна готувати на свята або вечірки, є в колі близьких, доповнивши келихом пива і смачним соусом. У рецептах далі ми поділимося з вами порадами про приготування сосисок у тісті з допомогою універсальної кухонної помічниці - мультиварки.
Рецепт сосисок у тісті в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; червоний цибулю -80 г; коричневий цукор - 30 г; готове листкове тісто - 2 аркуша; яйце - 1 шт.; сосиски яловичі - 8 шт.; томатний соус або чатні для подачі. Приготування Приготування сосисок з листкового тіста не складає ніяких труднощів. Попередньо розморожене листкове тісто розгортаємо в єдиний пласт, а потім нарізаємо на 8 частин. Пасеруємо На оливковій олії кільця цибулі і як тільки вони стануть прозорими, посипаємо їх цукром і залишаємо карамелизоваться хвилин на 5.
На кожен квадрат листкового тіста викладаємо по сосисці і покриваємо її шаром карамелізованого лука. Змащуємо один з країв тіста збитим яйцем і скачуємо в рулет. Верхівку рулету також покриваємо тонким шаром збитого яйця. В якості прикраси сосиски можна посипати маком або насінням кунжуту. Якщо ви готуєте сосиски в тісті в мультиварці «Панасонік», то використовуйте режим "Випічки" 30 хвилин, а подаємо з легким салатом, томатним соусом або чатні.
Сосиски в листковому тісті в мультиварці
Інгредієнти: курячі яйця - 2 шт.; натуральні сосиски - 250 г; хлібна крихта - 1/4 ст.; свіжа зелень; білий цибуля - 30 г; часниковий зубчик; заморожене листкове тісто - 450 г; діжонська гірчиця - 13 р. Приготування Розрізаємо оболонку натуральних сосисок і витягаємо з них фарш. За допомогою блендера збиваємо фарш з цибулею, зеленню, часником і хлібної крихтою. З такої суміші можна ліпити котлети, але ми будемо робити оригінальні м'ясні сосиски.
Розморожуємо готове листкове тісто і розгортаємо його в тонкий пласт. Нарізаємо пласт на смужки потрібного розміру, з одного краю викладаємо ковбаску фаршу, а другий змащуємо збитим яйцем. Звертаємо сосиски в рулет з тіста і покриваємо залишилися збитим яйцем, змішаним з невеликою кількістю води і дижонской гірчицею. Використовуючи режим "Випічка", готуємо сосиски 35-40 хвилин.
Сосиски в сдобном тісті в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 500 г; дріжджі інстантні - 1 ст. ложка; цукор - 100 г; сіль - 7 г; тепла вода - 225 мл; м'яке вершкове масло - 75 г; яйце - 1 шт.; сосиски - 16 шт. Приготування Борошно з'єднуємо з дріжджами, цукром і сіллю. Обережно вливаємо теплу воду і замішуємо тісто. У кого з тіста поступово починаємо вбивати м'яке вершкове масло, поки воно само тісто не стане м'яким і еластичним. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо підійти на годину. Після того, як тісто збільшилося вдвічі, обминаємо його і ділимо на кульки рівного ваги - 50 грам. Кожен кульку скачуємо в ковбаску і обертаємо навколо сосиски. Даємо тісту підійти вдруге протягом 15 хвилин, а потім змащуємо його збитим яйцем і викладаємо в чашу мультиварки. Через 40 хвилин "Випічки" страву можна пробувати.
Як приготувати пікантні сосиски в тісті в мультиварці?
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; вода - 15 мл; свинячі сосиски - 250 г; яблуко - 1 шт.; хлібна крихта - 1 ст.; сушена журавлина - 1/2 ст.; солодкий цибуля - 40 г; листя розмарину - 1 ст. ложка; мелена кориця - 2 г; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування Надрізаємо оболонку сосиски і з'єднуємо фарш з натертим яблуком, хлібної крихтою, одним яйцем, сушеної журавлиною, подрібненим солодким луком і корицею.
На присипаному борошном столі розкочуємо пласт тіста, ділимо його на два прямокутника і з краю кожного викладаємо ковбаску з фаршу. Другий край тіста змащуємо яйцем і звертаємо все в рулет. На поверхні сосиски робимо декоративні надрізи і теж змащуємо її яйцем. "Випікаємо" 40 хвилин.