Тілапія - жирна і проста в приготуванні риба, яка годиться для запікання, смаження і навіть варіння на пару. Незважаючи на свій приємний смак, фахівці стверджують, що в свій раціон м'ясо це рибки не варто включати регулярно через її здібності накопичувати несприятливі для нашого організму елементи. Але якщо ви все ж звільнили своє меню для страв з тілапії, приготуйте її по рецептах, про які ми розповімо далі.
Філе тілапії в мультиварці з пармезаном і сушеними томатами
Інгредієнти: філе тілапії - 12 кг; свіжий кріп - 2 ст. ложки; сушені томати - 4-6 шт.; тертий пармезан - 3/4 ст.; олія оливкова - 30 мл; лимонний сік - 10 мл; легкий майонез - 40 р. Приготування Рибне філе миємо, обсушуємо, очищаємо від кісток, якщо є необхідність, а потім приправляємо сіллю і натираємо свіжим кропом. Кладемо рибу у змащену чашу пристрою, розмістивши її м'якоттю догори. Включаємо режим "Випічка" і чекаємо 30 хвилин.
За цей час цілком можна встигнути приготувати томатний топінг для тілапії. Змішуємо нарізані сушені томати з тертим пармезаном, олією, соком лимона і домашнім майонезом . Коли буде готове філе, покриваємо його отриманою сумішшю і готуємо ще хвилин 10.
Подавати тилапию можна з картоплею або овочами також приготованими в мультиварці паралельно з рибою.
Рецепт запеченої тілапії в мультиварці
Інгредієнти: філе тілапії - 500 г; часникові зубчики - 3 шт.; тертий імбир - 1 ст. ложка; соєвий соус - 35 мл; виноградний сік (з білого винограду) - 50 мл; кунжутна олія - 12 мл; петрушка, зелена цибуля - для подачі. Приготування Перед приготуванням рибне філе перевіряємо на відсутність кісток і натираємо сумішшю солі і перцю, останні беремо за смаком. Робимо маринад, змішавши подрібнений часник з тертим імбиром, соєвим соусом і соком, а також кунжутним маслом і петрушкою. Виливаємо маринад поверх філе розміщеного в чашу мультиварки. Виставляємо режим "Випічки" і терпляче чекаємо, поки риба запечеться в маринаді. На це піде не більше 25 хвилин.
Приготування тілапії на пару в мультиварці
Інгредієнти: філе тілапії - 500 г; лимони - 2 шт.; морква - 45 г; свіжий кріп, петрушка - 10 г; вершкове масло - 30 р. Приготування Один з лимонів нарізаємо шматочками і викладаємо на шматочки пергаменту. Поверх кожного шматочка кладемо з рибного філе, попередньо переконавшись в тому, що воно очищене від кісток. Приправляємо рибу за смаком, посипаємо нарізаною зеленню і тертою морквою, потім викладаємо поверх кожного шматочка шматочки вершкового масла і перекладаємо пергамент на решітку для варіння на пару. Включивши відповідний режим і наповнивши чашу пристрою водою, готуємо тілапії протягом 25 хвилин і відразу ж подаємо, окропивши лимонним соком.
Страва з тілапії в мультиварці
На відміну від безлічі рецептів приготування риби в паніровці, цей абсолютно корисний і навіть рекомендовано до вживання дітям. Легка паніровка з мигдальною крихти зробить різноманітної текстуру страви, а овочевий гарнір освіжить його. При цьому врахуйте, що смажити у фритюрі рибу не потрібно.
Інгредієнти: філе тілапії - 4 шт.; мигдаль - 1 ст.; борошно - 60 г; яйце куряче - 1 шт.; вода - 15 мл; цукор - 30 г; вершкове масло - 30 г; половинка лимона. Приготування Промите рибне філе залишаємо обсохнути, а потім приправляємо за смаком. Якщо під рукою немає мигдальної муки, то збийте в дрібну крихту склянку мигдалю і змішайте його з борошном, цукром і дрібкою солі. Окремо збиваємо яйце з водою. Розтоплюємо вершкове масло.
Занурюємо рибу у збите яйце, обвалюємо в паніровці і змащуємо розтопленим маслом. "Випікаємо" 25 хвилин. Подаємо з лимоном.