Курячі ніжки можна оригінально приготувати за допомогою мультиварки. Порадуйте себе і своїх близьких новими і цікавими смаковими поєднаннями з рецептами, про які ми поговоримо далі.
Фаршировані курячі ніжки в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 1/2 ст.; бекон - 4 скибочки; червоний цибуля - 1 шт.; горіхи макадамія - 1/3 ст.; петрушка; курячі ніжки - 8 шт.; мед - 2 ст. ложки; листя чебрецю - 1 ст. ложка. Приготування У чашу мультиварки розігріваємо трохи оливкової олії і обсмажуємо на ньому шматочки бекону і червоного цибулі близько 5 хвилин. Додаємо до суміші подрібнені горіхи і петрушку, а потім продовжуємо готування ще хвилину. Начинку остуджуємо 15 хвилин, а тим часом візьмемося за курку .
Обережно відсуваємо шкірку з ніжок вгору, не зрізуючи її. У м'якоті робимо глибокий поздовжній надріз і закладаємо в нього столову ложку начинки. Утрамбовуємо начинку як можна щільніше і знову покриваємо курятину шкірою.
Змішуємо мед з чебрецем і 1/3 склянки олії, додаємо в суміш щедру щіпку солі і перцю, і виливаємо маринад поверх ніжок. Залишаємо куру маринуватися на 3 години.
Тепер настав час приготувати в мультиварці курячі ніжки. Мариновані ніжки викладаємо в чашу мультиварки, виставляємо режим "Випічка" і готуємо всі протягом 35-40 хвилин.
Курячі ніжки запечені в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: курячі ніжки - 10 шт.; світле пиво - 1 ст.; оливкова олія - 4 ст. ложки; паприка - 1 ч. ложка; сушений лук - 1 ч. ложка; кайенский перець - 1/4 ч. ложки; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; часник сушений - 1 ч. ложка; сік 1 лайма; сіль - за смаком. Приготування Вимиті і висушені курячі ніжки кладемо в пластиковий пакет або контейнер під тиском. Готуємо маринад для курки, змішавши кайенский перець, сушений лук і часник, паприку, добру пучку солі і перцю з маслом і лимонним соком. Отриманий маринад розводимо світлим пивом і розмішуємо до однорідності. Заливаємо курячі ніжки отриманою сумішшю і залишаємо їх маринуватися мінімум на 30 хвилин. Після закінчення часу викладаємо мариновані ніжки в чашу мультиварки, виставляємо режим "Випічка" і час 40-45 хвилин.
Рецепт смажених курячих ніжок у мультиварці
Інгредієнти: кукурудзяні пластівці - 2 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; молоко - 1 ст.; борошно - 1 ст.; тертий пармезан - 1/2 ст.; сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці; сіль, перець - по 1/2 ч. ложки; курячі стегенця - 1 кг; рослинне масло - для смаження. Приготування Кукурудзяні пластівці подрібнюємо в крихту з допомогою ступки або просто розламуємо руками. Яйця збиваємо з молоком і відставляємо в сторону. Змішати просіяне борошно з сушеним часником, цибулею, сіллю і перцем. Курячі ніжки обвалюємо в приправленою борошні, потім занурюємо у збиті з молоком яйця і, нарешті, посипаємо подрібненими пластівцями.
У чашу мультиварки розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому курячі ніжки до золотистого кольору протягом 3-5 хвилин, залежно від розміру самих ніжок.
Смачні курячі ніжки, приготовані в мультиварці, викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру, а потім подаємо до столу з улюбленими соусами.
Тушковані курячі ніжки в мультиварці
Інгредієнти: курячі ніжки - 6-8 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гострий перець - 1 шт.; часник - 3-4 зубчики; солодкий перець - 750 г; томати у власному соку - 800 р. Приготування У чашу мультиварки розігріваємо рослинні масло й обсмажуємо на ньому курячі ніжки, приправивши їх сіллю і перцем. Через 5 хвилин перекладаємо ніжки на тарілку, а замість них кладемо нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього шматочки солодкого та гострого перцю, сіль, часник і смажимо ще хвилин 5-7. Заливаємо вміст чаші томатами і чекаємо, поки маса загусне і стане однорідної. В отриманий соус закладаємо курячі ніжки, виставляємо режим "Гасіння" і готуємо страву 30-35 хвилин.