Сирний хліб володіє яскравим ароматом і пікантним смаком, а якщо до нього додати ще трохи улюблених спецій, то борошняний виріб стане просто знахідкою і гарантовано не залишить ваш стіл.
Приготувати хліб самої, вручну - безумовно, нелегка праця, але якщо у вас є кухонні помічниця-хлібопічка, то завдання стає легше в рази. У цій статті ми розберемося з тим, як спекти сирний хліб в хлібопічці за найбільш смачними рецептами.
Класичний хліб з сиром в хлібопічці
Цей рецепт може стати початком вашого знайомства з сирною здобою і якщо до сьогодні вам не доводилося пробувати чудовий сирний хліб, то це однозначно доведеться вам за смаком.
Інгредієнти: дріжджі - 1 пакетик (10 г); борошно хлібна - 3 ст.; сухе молоко - 1/3 ст.; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 2 ст. ложки; вода - 1 1/4 ст.; сир «Чеддер» (або будь-який твердий) - 100 г; сир «Пармезан» - 70 г; перець чорний - 1 ч. ложка. Приготування Сир натираємо на тертці. Інгредієнти викладаємо в хлібопічку у порядку, описаному в інструкції до самого пристрою, зазвичай першими закладаються сухі інгредієнти, потім заливається вода, масло і додається сир. Тепер вибираємо розмір або масу буханця, наприклад: сирний хліб в хлібопічці Панасонік готується в розмірі М, а в хлібопічці Мулинекс вибираємо 600 р.
Наступний крок - визначити ступінь зажаристости буханця, тобто скоринку: вибираємо середню або темну. Далі необхідно запустити програму «Основний хліб» або «Пшеничний хліб», в залежності від марки пристрою. Чекаємо автоматично виставлене час, а після насолоджуємося повітряним сирним хлібом, який за текстурою буде нагадувати знамениту італійську чіабатту.
Рецепт сирного хліба з цибулею в хлібопічці
Інгредієнти: вода - 1 і 1/8 ст.; борошно хлібна - 3 ст.; молоко сухе - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 1/2 ч. ложки; маргарин - 2 ст. ложки; дріжджі - 2 ч. ложки; часник сушений - 2 ч. ложки; сушену цибулю - 2 ст. ложки; твердий сир - 100 р. Приготування Додаємо воду, борошно, сухе молоко, цукор, сіль, маргарин і дріжджі в порядку, зазначеному в інструкції до хлібопічці. Виберіть основний режим вашого пристрою, у нас це «Основний хліб» і легку скоринку. Чекайте сигналу про закінчення готування, а після додайте тертий сир і спеції поверх буханця.
Для цього рецепта можна також використовувати і свіжий лук і часник, замість сушених, однак не забудьте припустити цибулю до прозорості на сковороді перед додаванням у хліб. Цибулеву засмажку додають разом з усіма інгредієнтами в початковій закладки продуктів у хлібопічку.
Сирний хліб з травами в хлібопічці
Це самий ароматний і смачний рецепт з усіх перерахованих, який відмінно підійде як до ранкової трапези в якості основи для тостів, так і денного або вечірнього перекусу, додавши прянощі першого страви.
Інгредієнти: молоко - 3/4 ст.; сіль - 3/4 ч. ложки; борошно хлібна - 2 ст.; сир «Пармезан» - 100 г; цукор - 1 1/2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; тремтіння - 1 1/2 ч. ложка; набір сухих італійських трав - 1 1/4 ч. ложки. Приготування Додайте всі продукти в чашу хлібопічки в порядку, зазначеному в інструкції до неї, тертий «Пармезан» додаємо одночасно з борошном. У меню пристрої вибираємо розмір буханки - 500 г, основний режим готування або режим «Пшеничний хліб», скоринка - середня, а ось те, скільки печеться хліб в хлібопічці, пристрій розрахує сама і по закінченню готування сповістить вас про це сигналом.
Готовий ароматний хліб буде ніжним і пористим, багатим ароматом трав. До речі, в якості добавок можна вибирати не тільки італійські трави, але і будь-які інші спеції та сушені овочі, наприклад: сухі томати, болгарський перець, зелена цибуля та інше. Приємного апетиту!