Іноді хочеться влаштувати чаювання, зібрати всю родину на кухні, поставити величезне блюдо зі свіжоспеченими пиріжками і спостерігати, як домочадці їх їдять. Але кожна господиня знає, що на приготування дріжджового тіста йде багато часу, починати треба з ранку: чекати, поки підійде опара; вимішувати тісто; чекати, поки воно підніметься; обминати і знову ставити підходити - затія на цілий день. До вечора вже не до чаювання, а думки - як би дістатися до ліжка. Але, спробуємо полегшити завдання - зробимо тісто для пиріжків в хлібопічці. Ця кухонна помічниця перетворить складний процес задоволення.
Здобне дріжджове тісто в хлібопічці
Ми звикли, що перш, ніж замішувати тісто, треба заздалегідь приготувати опару, інакше воно буде дуже довго підніматися. З хлібопічкою таких проблем немає. Рецепт дріжджового тіста для хлібопічки хороший тим, що всі інгредієнти одразу закладаються у відерце, не треба готувати окремо опару, збивати або змішувати окремі продукти - склали, включили таймер, виставили програму «Тісто» і чекайте. Через годину - півтора, ваша помічниця повідомить про те, що тісто готове і ви можете починати ліпити пиріжки.
Рецепт здобного тіста для хлібопічки
Якщо ви вже поставили собі питання: «Як приготувати тісто в хлібопічці?», то поставте ще один - «Що приготувати з тесту?» Насправді, ліпити ви можете не тільки пиріжки, але й інші вироби, які прекрасно виходять із здобного дріжджового тіста в хлібопічці - калачі, закриті і відкриті пироги з усілякою начинкою, ватрушки, кулеб'яки та рулети. Як бачите, фантазії є де розгулятися. Але, найголовніше - приготувати тісто, їм то і займемося.
Інгредієнти: дріжджі сухі - 1 ч. ложка; молоко - 120 мл; яйце - 1 шт.; маргарин - 50 г; борошно - 25 склянки; цукор - 1-2 ст. ложки; ванільний цукор - 1-2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Для приготування дріжджового тіста в хлібопічці спочатку розтопити маргарин. Потім завантажуємо його в відерце разом з молоком і яйцем, слідом йдуть борошно, цукор, сіль і ванілін, а вже зверху насипаємо сухі дріжджі. Виставляємо режим «Тісто» і таймер на 15 години. Дивіться, щоб тісто формувалося еластичним, тому що, на початку процесу приготування можна внести коректування і додати борошна або молока, після зробити це буде дуже складно. До речі, деякі господині додають до дріжджового тесту ложечку горілки, якщо невпевнені в дріжджах, тоді процес йде швидше і тісто виходить більш пишним.
Потім, спостерігаємо, як в хлібопічці росте тісто для пиріжків, можливо, воно навіть трохи вилізе за межі форми, так що будьте уважні. Після того, як ваша хлібопічка радісно повідомить, що тісто готове, приступайте до ліплення. Тільки пам'ятайте, що як би вас не радував швидкий процес приготування дріжджового тіста диво - помічницею, пиріжкам дайте підійти на деку хоча б хвилин 25-30 тоді випічка вийде соковитою, ніжною і розсипчастою.
Пиріжкове тісто в хлібопічці
Інгредієнти: дріжджі сухі - 25 ч. ложки; сметана - 110 г; борошно - 540 г; яйце - 2 шт.; вода - 100 мл; цукор - 4 ст. ложки; масло вершкове - 100 г; сіль - 1 год. ложки; ванільний цукор - 1-2 ч. ложки. Приготування Всі продукти поміщаємо в відерце хлібопічки, виставляємо режим «Тісто» на 15 години і зі спокійною совістю йдемо дивитися улюблений серіал. Після приготування здобного дріжджового тіста в хлібопічці, можна починати процес ліплення пиріжків. Начинка підійде абсолютно будь - сир, повидло, овочева або фруктова, і, навіть, м'ясна.