Хліб, як відомо, всьому голова, і без нього важко уявити будь-яку трапезу. Зараз крім звичайного білого і чорного можна знайти багато сортів хліба з різними начинками, які надають йому незабутній смак. Однією з найпоширеніших добавок для хліба є лук, який робить смак давно полюбився продукту пікантним і свіжим.
Багато господинь віддають пекти хліб самостійно, і хочемо зазначити, що найсмачніший цибулевий хліб виходить в хлібопічці. Тому якщо у вас є цей незамінний помічник на кухні і хочете самі випікати ароматний домашній хлібець, ми пропонуємо вам кілька рецептів цибульного хліба в хлібопічці.
Хліб з цибулею в хлібопічці
Інгредієнти: вода - 1+1/3 ст.; масло рослинне - 4-5 ст. ложок; борошно - 4 ст.; дріжджі - 1+1/2 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; цукор - 3 ст. ложки; цибуля - 1 шт. Приготування Очистіть цибулю, дрібно наріжте його і підсмажте. В контейнер хлібопічки налийте воду, потім відправте туди рослинне масло, сіль і цукор. Просійте борошно і її теж насипте в хлібопічку, в самому кінці додайте дріжджі. Виберіть програму «Основна», тип скоринки і увімкніть прилад.
Після того, як ви почуєте перший звуковий сигнал, відкрийте кришку і додайте до тесту смажену цибулю разом з маслом. Щоб вони рівномірно розподілилися, перемішайте тісто кілька разів руками. Закрийте кришку приладу і чекайте закінчення програми. У середньому, приготування займає близько 3 годин. Коли ваш цибулевий хліб буде готовий, дістаньте його, дайте трохи настоятися і пробуйте.
Цибулевий хліб в хлібопічці Панасонік
Інгредієнти: пшеничне борошно - 370 г; кукурудзяне борошно - 130 г; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; вода - 270 мл; сіль - 15 ч. ложки; масло рослинне - 15 ст. ложки; зелена цибуля - пучок. Приготування В хлібопічку насипте дріжджі, слідом попередньо просіяне борошно, потім додати сіль, воду і масло. Закрийте кришку приладу, виставте програму приготування, розраховану на 5 годин - це може бути режим «Звичайний» або «Французький», та оберіть вид скоринки, яку хочете отримати.
Зверніть увагу, що якщо не додавати цукор, скоринка хліба буде досить світлою, якщо ж ви хочете, щоб вона була темнішу, додайте до рецептом 1 ст. ложку цукру. Кукурудзяна мука не тільки надає хлібу приємний жовтий колір, але і збільшує термін його зберігання.
Після того, як почався заміс, за програмою це відбувається через 15 години після включення приладу, загляньте в хлібопічку, і якщо куля з тіста вже сформувався, всипте дрібно нарізаний зелений лук. Дочекайтеся закінчення випічки і пробуйте одержаний цибулевий хлібець.
Італійський хліб в хлібопічці
Інгредієнти: борошно - 25 склянки; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 15 ч. ложки; вода - 220 мл; оливкова олія - 2-3 ст. ложки; цибуля - 2 шт.; оливки - 50 г; орегано сушений - 2 ч. ложки. Приготування Цибулю почистіть, наріжте, але не дуже дрібно,
і обсмажте на олії до золотисто-коричневого кольору, а в кінці смаження посипте невеликою кількістю борошна, щоб він був більш хрустким. Оливки порізати кільцями.
Всі інгредієнти для хліба, за винятком, цибулі, оливок і орегано, помістіть в хлібопічку у тому порядку, що вказаний у правилах її експлуатації. Виберіть режим «Тісто», а коли він закінчиться, увімкніть програму «Основний». Перед її запуском додайте в хлібопічку цибулю разом з маслом, на якому його смажили, оливки і орегано. Через пару годин, коли ваш хліб буде готовий, дістаньте його, дайте трохи постояти, а потім розріжте і насолоджуйтеся дивовижним смаком домашньої випічки.