Для багатьох з нас улюбленим ласощами з дитинства були різні варення та джеми. І якщо раніше вони в основному готувалися з більш звичних для нас ягід і фруктів, типу полуниці та малини, то зараз, можна зробити джем навіть з самих екзотичних поєднань.
Ми хочемо запропонувати вашій увазі рецепт одного з найпопулярніших цитрусових джемів - апельсинового. Для його приготування вам знадобитися хлібопічка і невеликий запас часу.
Апельсиновий джем - рецепт
Інгредієнти: апельсини - 3 шт.; вода - 50 мл; цукор - 125 ст.; крохмаль - 5-6 ст. ложок; лимонна кислота - 1 /3 ч. ложки. Приготування Апельсини очистіть від шкірки, наріжте шматочками і покладіть в чашу хлібопічки. Потім насипте туди цукор, влийте воду, додайте лимонну кислоту і в самому кінці крохмаль. Обов'язково струсіть ємність, щоб всі інгредієнти добре змішалися.
Поставте чашу в хлібопічку і виберіть режим «Джем». Через 1 годину, вимкніть прилад, розлийте готовий продукт по банках, дайте йому охолонути і пробуйте смачне ласощі.
Джем з апельсинів в хлібопічці
Наступний рецепт апельсинового джему в хлібопічці передбачає безвідходне виробництво, так як при його приготуванні використовуються і від шкірки цитрусових.
Інгредієнти: апельсини - 05 кг; цукор - 300-500 г; лимон - 1 шт. Приготування Зніміть шкірку з апельсинів. М'якоть фруктів подрібніть в блендері. Потім, теж саме виконайте з шкурками. Перекладіть масу з м'якоті і з цедри в чашу хлібопічки, видавіть туди ж сік лимона і насипте цукор. Виставте режим «Джем» і готуйте ваш десерт протягом 1 години.
Готове ласощі розкладіть в скляні баночки і зберігайте під закритою кришкою в холодильнику. Перед тим як починати приготування, спробуйте апельсини на солодкість, від цього буде залежати, скільки цукру додавати.