Вернуться назад Распечатать

Апельсиновий джем в хлібопічці

Апельсиновий джем в хлібопічці
Для багатьох з нас улюбленим ласощами з дитинства були різні варення та джеми. І якщо раніше вони в основному готувалися з більш звичних для нас ягід і фруктів, типу полуниці та малини, то зараз, можна зробити джем навіть з самих екзотичних поєднань.
Ми хочемо запропонувати вашій увазі рецепт одного з найпопулярніших цитрусових джемів - апельсинового. Для його приготування вам знадобитися хлібопічка і невеликий запас часу.

Апельсиновий джем - рецепт


Інгредієнти:

  • апельсини - 3 шт.;

  • вода - 50 мл;

  • цукор - 125 ст.;

  • крохмаль - 5-6 ст. ложок;

  • лимонна кислота - 1 /3 ч. ложки.


  • Приготування
    Апельсини очистіть від шкірки, наріжте шматочками і покладіть в чашу хлібопічки. Потім насипте туди цукор, влийте воду, додайте лимонну кислоту і в самому кінці крохмаль. Обов'язково струсіть ємність, щоб всі інгредієнти добре змішалися.
    Поставте чашу в хлібопічку і виберіть режим «Джем». Через 1 годину, вимкніть прилад, розлийте готовий продукт по банках, дайте йому охолонути і пробуйте смачне ласощі.

    Джем з апельсинів в хлібопічці


    Наступний рецепт апельсинового джему в хлібопічці передбачає безвідходне виробництво, так як при його приготуванні використовуються і від шкірки цитрусових.
    Інгредієнти:

  • апельсини - 05 кг;

  • цукор - 300-500 г;

  • лимон - 1 шт.
  • Апельсиновий джем в хлібопічці


    Приготування
    Зніміть шкірку з апельсинів. М'якоть фруктів подрібніть в блендері. Потім, теж саме виконайте з шкурками. Перекладіть масу з м'якоті і з цедри в чашу хлібопічки, видавіть туди ж сік лимона і насипте цукор. Виставте режим «Джем» і готуйте ваш десерт протягом 1 години.
    Готове ласощі розкладіть в скляні баночки і зберігайте під закритою кришкою в холодильнику. Перед тим як починати приготування, спробуйте апельсини на солодкість, від цього буде залежати, скільки цукру додавати.