Картопляний хліб має ніжний солонуватий смак і повітряну текстуру, він завжди чудово доповнить будь-яку трапезу і зробить її не тільки смачніше, але й ситніше. Піч такий хлібець не складно навіть за допомогою духовки, але спростити технологію і зменшити витрачений час на готування допоможе хлібопічка. Якщо ви вже знаєте цей рецепт, то придивіться до того, як приготувати сирний хліб в хлібопічці або цибулевий хліб в хлібопічці .
Картопляний хліб - рецепт для хлібопічки
Інгредієнти: картопля (середній) - 3 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; борошно - 600 г; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; дріжджі - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Картоплю миємо та очищаємо від шкірки, дрібно нарізаємо і залишаємо варитися до готовності. 140 мл картопляного відвару зливаємо в окремий посуд, а рідину, що залишилася, перетираємо з бульбами до отримання пюре.
Відміряну кількість картопляного відвару заливаємо в чашу хлібопічки, туди ж відправляємо 135 г картопляного пюре, олію, сіль, цукор, борошно і, наостанок, основне - тремтіння. Все що залишається - це вибрати режим «Звичайний хліб» з середньою засмажкою скоринки і масу близько 900 р, простежте за тим, щоб тісто замісилася в гладкий колобок, а решту роботу залишаємо кухонних помічниці.
Через 3 години на столі буде красуватися ароматний хліб з картоплі.
Текстуру картопляного хліба можна змінити, додавши в тісто трохи сирої картопляної соломки замість пюре, а аромат готової випічки додасть зелень і спеції, серед яких поза конкуренцією, безумовно, прованські трави, мускатний горіх коріандр сушений. Більшого розмаїття хлібу додадуть сушені овочі, наприклад, томати, перці. Також для білосніжності м'якушки картопляний хліб доповнюють сухим молоком, столову ложку якого слід додати разом з борошном. Вдалих кулінарних експериментів з картопляним хліб в хлібопічці і приємного апетиту!