Готувати гірчичний хліб в хлібопічці - одне задоволення. І не тільки тому, що процес займає мінімум вашого часу, але ще й тому, що сам хліб виходить повітряним, ароматним і пухнастим, не кришиться і не втрачає своїх смакових якостей протягом декількох днів.
Гірчичний хліб - рецепт в хлібопічці
Інгредієнти: дріжджі сухі - 1 ч. ложка; олія гірчична - 2 ст. ложка; вода - 250 мл; сіль - 6 г; борошно - 400 г; цукор - 2 ст. ложка. Приготування Готувати гірчичний хліб в хлібопічці, рецепти якого відрізняються лише незначним складом інгредієнтів, дуже просто. Головне тут - приділити підвищену увагу порядку додавання інгредієнтів, тоді хліб вийде ніжним і повітряним.
Першим ділом в хлібопічку додається вода, потім масло і борошно. Після борошна потрібно додати сіль, цукор і сухі дріжджі, після чого виставити режим «Основна випічка» на пристрої, вибрати корочку - середня, і натиснути кнопку «Пуск». Час приготування хліба залежить від моделі хлібопічки і якості борошна, але в середньому займає від 60 до 80 хвилин.
При бажанні здивувати своїх близьких або гостей не зовсім звичайним хлібом, пропонуємо спробувати наступний рецепт.
Гірчично-медовий хліб
Інгредієнти: вода - 230 мл; борошно 550 г; сіль - 1 ч. ложка; сухе молоко - 1 ст. ложка; мед - 2 ст. ложки; олія гірчична - 2 ст. ложки; домашня гірчиця - 2 ч. ложки. сухі дріжджі - 2 ч. ложки. Приготування Ще раз нагадаємо, що головна вимога в процесі приготування гірчичної хліба - суворе дотримання порядку додавання інгредієнтів в хлібопічку. Саме порядок дозволить отримати ароматний і м'який, а головне смачний хліб.
Отже, додавати інгредієнти в хлібопічка слід у тій послідовності, в якій вони прописані в рецепті (але узгодьте
наші вказівки з вказівками виробника конкретно вашої марки хлібопечі), а саме - спочатку вилити воду, додати до неї борошно, сіль, сухе молоко і мед, масло, домашню гірчицю , після чого висипати сухі дріжджі.
Наступний етап полягає у виборі режиму роботи хлібопечі, і тут все залежить від моделі пристрою. Можна включити його на тому режимі, до якого ви звикли, чи випікати в «Основному режимі» з середньою скоринкою. Гірчично-медовий хліб спечеться за 60 - 80 хвилин, після чого необхідно дати йому охолонути.
Пікантний гірчичний хліб послужить відмінним доповненням до сандвичам. Приємного Вам апетиту!
Бажаючим спробувати незвичайні рецепти хліба для хлібопічки, радимо приготувати ароматний картопляний хліб .