Джем - улюблені ласощі для багатьох дітей і дорослих. В хлібопічці він готується швидко і виходить дуже смачним. Оригінальні рецепти приготування джему чекають вас нижче.
Рецепт джему в хлібопічці
Інгредієнти: полуниця - 800 г; цукор - 1 стакан. Приготування Полуничку моєму і обриваємо хвостики. У каструлю від хлібопічки викладаємо ягоди і висипаємо склянку цукрового піску. Для тих, хто любить солодке можна додати цукру трохи більше. Для того щоб колір вийшов яскравим, потрібно додати 1 столову ложку лимонного соку, це додасть джему гарний вигляд. Закриваємо кришку і вибираємо потрібний режим. Після закінчення програми джем готовий, можна його з'їсти відразу, а можна залишити на зиму, для цього розливаємо його в баночки і ставимо в холодне місце.
Яблучний джем в хлібопічці
Інгредієнти: яблука - 1 кг; цукор - 05 кг; кориця - 1 ч. л.; лимон - 1 шт. Приготування Яблука миємо, вичищаємо насіння, якщо у яблук шкіра груба - чистимо й нарізаємо тонкими шматочками. Вичавлюємо сік з лимона, на дрібній тертці можна натерти цедру для запаху.
У чашу кладемо яблука, виливаємо сік і засипаємо цукор. Включаємо і виставляємо режим «Джем».
Джем, приготований в хлібопічці можна використовувати відразу. Якщо хочете зберегти на зиму яблучний джем , то потрібно перелити в стерильні банки, накрити кришкою і зберігати в холодильнику.
Лимонний джем в хлібопічці
Інгредієнти: лимон - 7 шт.; цукор - 12 кг; ванільний цукор - 1 пакетик; яблучний сік - 20 мл Приготування Лимони добре промиваємо і заливаємо окропом хвилин на п'ять, після нарізаємо їх часточками і очищаємо від кісточок. Укладаємо в хлібопічку, засипаємо цукром і додаємо яблучний сік . Готуємо джем у відповідному режимі до готовності.
Як приготувати абриксовий джем в хлібопічці?
Інгредієнти: абрикоси - 400 г; цукор - 240 мл Приготування Абрикос моєму і виймаємо кісточки, викладаємо в хлібопічку і засипаємо цукром. Вибираємо програму «Джем» і натискаємо «Пуск». Готове ласощі розкласти по банках і зберігати в холодильнику.
Джеми в хлібопічці краще готувати зі свіжих фруктів і ягід, якщо використовувати фрукти заморожені, джем вийде занадто рідкий і буде нагадувати швидше сироп.
Апельсиновий джем в хлібопічці
Інгредієнти: цукор - 15 склянки; апельсини - 5 шт.; вода - 50 мл; крохмаль - 6 ст. ложок; лимонна кислота - 1 /3 ч. ложки. Приготування Апельсини очистимо від шкірки, наріжемо часточками і викладемо в чашу хлібопічки. Потім наллємо туди воду, додамо цукор і лимонну кислоту, в самому кінці крохмаль. Ємність потрібно струснути, щоб всі інгредієнти добре змішалися. Ставимо чашу в хлібопічку, вибираємо режим «Джем». Через одну годину, вимикаємо прилад і розливаємо готовий джем по банках.