За допомогою сучасної кухонної техніки готування можна перетворити на простий і безклопітну процес, який потребуватиме мінімум вашої участі. Сьогодні ми вирішили присвятити статтю одному з таких простих і технологічних рецептів, і розповісти про те, як приготувати сирну запіканку в хлібопічці.
Рецепт сирної запіканки в хлібопічці
Інгредієнти: сир - 500 г; яйця - 3 шт.; цукор - 1/2 ст.; борошно - 1/2 ст.; сметана - 120 г; розпушувач - 1 ч. ложка; манна крупа - 2 ст. ложки. Приготування Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо в піну. Як тільки піна, що утворилася, додаємо до білків цукровий пісок порціями. В результаті білкова маса повинна нагадувати основу для безе - стійкі білково-цукрові піки.
Сир перетираємо через сито і розтираємо з жовтками. Додаємо в сирну масу просіяне з розпушувачем борошно, сметану, не перемішуємо, викладаємо в хлібопічку. Тепер змішуємо сир зі збитими білками прямо в чаші пристрою.
Якщо ви готуєте сирну запіканку в хлібопічці "Панасонік", то виберіть режим "Випічка" на 1 годину, після чого дайте запіканці охолонути в хлібопічці хвилин 20-25 щоб вона не осіла.
Сирна запіканка в хлібопічці "Мулинекс"
У випадку, якщо ваша хлібопічка наділена режимом замісу тіста - готування максимально спрощується. Все, що від вас вимагається - закинути всі необхідні інгредієнти в чашу пристрою і скористатися всіма технологічними здібностями вашої кухонної помічниці. Всього через годину з гаком на столі буде красуватися апетитна, румянобокая запіканка.
Інгредієнти: сир - 500 г; манна крупа - 4 ст. ложки; яйця - 2 шт.; цукор - 4 ст. ложки; сіль - щіпка; вершкове масло - 1 ст. ложка; родзинки - 1 жменя. Приготування У чашу пристрою закладаємо сир, манку, цукор, збиті яйця з дрібкою солі, трохи розм'якшеного вершкового масла і жменю родзинок або цукатів. Включаємо хлібопічку у режим "Заміс" на 20 хвилин (можна використовувати простий заміс для бездріжджового тіста), після чого виставляємо режим "Випічка" на 60 хвилин, і чекаємо звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування. Готову запіканку залишаємо остигати прямо в пристрої хвилин на 20. Після, сирну запіканку подавати можна з будь-якими добавками: медом, сметаною, варенням або без них - просто з чашкою чаю або кави.