Вернуться назад Распечатать

Курка в скороварці

Курка в скороварці
Страви з курки в скороварці, рецепти яких ми розглянемо нижче, відмінно підійдуть в якості вечері після довгого робочого дня. За лічені хвилини за допомогою нехитрого девайса можна приготувати птицю будь-яким способом і з будь-яким гарніром. У цій статті ми розберемося з тим, як готувати курку в скороварці з овочевими гарнірами.

Картопля з куркою в скороварці


Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 1 кг;

  • картопля - 500 г;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і нарізаємо. У чашу скороварки наливаємо оливкову олію, чекаємо поки вона нагріється, і закладаємо туди розім'яту гілочку чебрецю і зубчик часнику. Обсмажуємо часник і чебрець пару хвилин, потім дістаємо і закладаємо до ароматної олії курячі стегенця і тонкі скибочки картоплі. Курка смажена в скороварці з картоплею буде готова через 25 хвилин.

    Рис з куркою і овочами в скороварці


    Якщо ви хочете приготувати корисний і легкий вечерю, то зупиніть свою увагу на рецепт курки з рисом і овочами. Приготування цієї страви займе близько 15-20 хвилин.
    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • куряче філе - 300 г;

  • вода - 2 ст.;

  • кукурудза - 80 г;

  • горошок - 80 г;

  • болгарський перець - 1/2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Курка в скороварці

    Приготування
    У чашу наливаємо олію і обсмажуємо на ньому куряче філе буквально 1-2 хвилини. Додаємо до курки кукурудзу, горошок і поросяти, ягняти болгарський перець, продовжуємо готування до розм'якшення останнього.
    До курки і овочів засипаємо промитий рис і наливаємо воду так, щоб покрити його, солимо і перчимо страву. Закриваємо кришку скороварки і виставляємо час - 5 хвилин. Курка з овочами і рисом в скороварці буде готова після звукового сигналу.
    За аналогічною схемою можна приготувати і плов , додавши відповідні спеції і замінивши горошок з кукурудзою на моркву і цибулю.