Страви з курки в скороварці, рецепти яких ми розглянемо нижче, відмінно підійдуть в якості вечері після довгого робочого дня. За лічені хвилини за допомогою нехитрого девайса можна приготувати птицю будь-яким способом і з будь-яким гарніром. У цій статті ми розберемося з тим, як готувати курку в скороварці з овочевими гарнірами.
Картопля з куркою в скороварці
Інгредієнти: курячі стегенця - 1 кг; картопля - 500 г; розмарин - 1 гілочка; часник - 2 зубчики; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо. У чашу скороварки наливаємо оливкову олію, чекаємо поки вона нагріється, і закладаємо туди розім'яту гілочку чебрецю і зубчик часнику. Обсмажуємо часник і чебрець пару хвилин, потім дістаємо і закладаємо до ароматної олії курячі стегенця і тонкі скибочки картоплі. Курка смажена в скороварці з картоплею буде готова через 25 хвилин.
Рис з куркою і овочами в скороварці
Якщо ви хочете приготувати корисний і легкий вечерю, то зупиніть свою увагу на рецепт курки з рисом і овочами. Приготування цієї страви займе близько 15-20 хвилин.
Інгредієнти: рис - 1 ст.; куряче філе - 300 г; вода - 2 ст.; кукурудза - 80 г; горошок - 80 г; болгарський перець - 1/2 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування У чашу наливаємо олію і обсмажуємо на ньому куряче філе буквально 1-2 хвилини. Додаємо до курки кукурудзу, горошок і поросяти, ягняти болгарський перець, продовжуємо готування до розм'якшення останнього.
До курки і овочів засипаємо промитий рис і наливаємо воду так, щоб покрити його, солимо і перчимо страву. Закриваємо кришку скороварки і виставляємо час - 5 хвилин. Курка з овочами і рисом в скороварці буде готова після звукового сигналу.
За аналогічною схемою можна приготувати і плов , додавши відповідні спеції і замінивши горошок з кукурудзою на моркву і цибулю.