Скороварки знову повертають колишню популярність, а все тому, що цей пристрій допомагає не тільки зекономити час на приготування, але і зберегти більше вітамінів і інших корисних речовин, що містяться в продуктах. У цій статті ми поділимося з вами секретами того, як зварити борщ в скороварці.
Рецепт борщу в скороварці
Якщо ви до цього не знали, як приготувати борщ у скороварці, то нижче представлений рецепт для вас.
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; картопля - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода - 1 л; яловичина - 300 г; оцет - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; петрушка - за смаком; часник - 2 зубчики; сало - 50 г; сметана - за смаком. Приготування Перед тим, як варити борщ у скороварці, необхідно підготувати всі інгредієнти. На основі шматочки яловичини зварити бульйон з додаванням коріння петрушки і лаврового листа. Буряк і картоплю необхідно помити й очистити.
Буряк тремо на крупній тертці і пасеруємо на рослинній олії в розігрітій скороварці. Заливаємо напівготову буряк м'ясним бульйоном ,
додаємо нарізане м'ясо і доводимо вміст скороварки до кипіння. Далі в борщ йде нарізану кубиками картоплю.
Тепер скороварку можна закрити і встановити регулятор на позначку «2», приготування займе близько 25 хвилин, після чого ароматний борщ слід заправити оцтом, злегка підсолодить, присолити і поперчити. Шанувальники справжнього українського борщу неодмінно оцінять доповнення у вигляді сала, перетертого з часником. Для його приготування сало кімнатної температури, без шкіри і прожилок треба перекрутити через м'ясорубку з парою зубчиків часнику, а потім додати масу в борщ і дати йому настоятися хоча б 20-30 хвилин.
Подаємо борщ з м'якими часниковими пампушками , прикрасивши зеленню і сметаною.