Вернуться назад Распечатать

Свинина в скороварці

Свинина в скороварці
Скороварка - чудова помічниця на кухні. Назва говорить сама за себе - вона дозволяє готувати страви набагато швидше. Особливо добре в ній виходить м'ясо. Зараз ми вам розповімо, як приготувати свинину в скороварці.

Рецепт свинини в скороварці


Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 250 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • печериці - 100 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сметана - 100 г;

  • бульйон - 100 г;

  • масло рослинне - 80 мл;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Помідори обдаємо окропом, очистити шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. Точно так само ріжемо гриби, перець. Цибулю нарізаємо півкільцями. М'ясо, очищене від жил і плівок, ріжемо шматочками. На рослинному маслі обсмажуємо м'ясо в скороварці. Після цього викладаємо цибулю і готуємо до його прозорості. Посипаємо м'ясо з цибулею борошном і готуємо до того, як вона стане золотистою. Сметану змішати з бульйоном і заливаємо отриманою сумішшю м'ясо. Солимо, додаємо спеції (карі, мускат, перець) за смаком. Тепер викладаємо овочі. Готуємо гуляш зі свинини в скороварці 15 хвилин під закритою кришкою.

    Свинина, тушкована в скороварці


    Інгредієнти:

  • свинина (реберця) - 05 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • пиво - 05 л;

  • сіль, перець, зелень - за смаком;

  • оливкова олія для смаження.


  • Приготування
    Свинину миємо й нарізаємо невеликими шматочками. В режимі «Смаження» обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору. Зелень дрібно кришимо, часник пропускаємо через прес і викладаємо до м'яса, солимо і перчимо за смаком. Ще хвилин 5 обсмажуємо все разом, а після цього вливаємо домашнє пиво . В режимі для приготування м'яса тушкуємо нашу свинину 15 хвилин. Після чого вона готова до вживання.

    Свинина з картоплею в скороварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • масло вершкове - 50 г;

  • цибуля - 400 г;

  • зелень кропу - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додаємо крупно нарізану картоплю і цибулю. Все це перемішуємо, солимо, перчимо і викладаємо подрібнену зелень. Скороварку закриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин.

    Плов зі свининою в скороварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • рис - 1 склянка;

  • помідори - 3 шт.;

  • Свинина в скороварці

  • цибуля - 150 г;

  • морква - 200 г;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Помідори нарізаємо кубиками, цибулю подрібнюємо, а моркву тремо на крупній тертці. Спочатку в скороварці обсмажуємо м'ясо протягом 10 хвилин, додаємо овочі і тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо промитий рис і заливаємо все водою (15 склянки), сіль і спеції додаємо за смаком. Тушкуємо плов у скороварці зі свининою протягом 40 хвилин під закритою кришкою.