Скороварка - чудова помічниця на кухні. Назва говорить сама за себе - вона дозволяє готувати страви набагато швидше. Особливо добре в ній виходить м'ясо. Зараз ми вам розповімо, як приготувати свинину в скороварці.
Рецепт свинини в скороварці
Інгредієнти: свинина - 300 г; помідори - 2 шт.; цибуля - 250 г; перець болгарський - 1 шт.; печериці - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; сметана - 100 г; бульйон - 100 г; масло рослинне - 80 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Помідори обдаємо окропом, очистити шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. Точно так само ріжемо гриби, перець. Цибулю нарізаємо півкільцями. М'ясо, очищене від жил і плівок, ріжемо шматочками. На рослинному маслі обсмажуємо м'ясо в скороварці. Після цього викладаємо цибулю і готуємо до його прозорості. Посипаємо м'ясо з цибулею борошном і готуємо до того, як вона стане золотистою. Сметану змішати з бульйоном і заливаємо отриманою сумішшю м'ясо. Солимо, додаємо спеції (карі, мускат, перець) за смаком. Тепер викладаємо овочі. Готуємо гуляш зі свинини в скороварці 15 хвилин під закритою кришкою.
Свинина, тушкована в скороварці
Інгредієнти: свинина (реберця) - 05 кг; часник - 3 зубчики; пиво - 05 л; сіль, перець, зелень - за смаком; оливкова олія для смаження. Приготування Свинину миємо й нарізаємо невеликими шматочками. В режимі «Смаження» обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору. Зелень дрібно кришимо, часник пропускаємо через прес і викладаємо до м'яса, солимо і перчимо за смаком. Ще хвилин 5 обсмажуємо все разом, а після цього вливаємо домашнє пиво . В режимі для приготування м'яса тушкуємо нашу свинину 15 хвилин. Після чого вона готова до вживання.
Свинина з картоплею в скороварці
Інгредієнти: свинина - 1 кг; картопля - 1 кг; масло вершкове - 50 г; цибуля - 400 г; зелень кропу - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додаємо крупно нарізану картоплю і цибулю. Все це перемішуємо, солимо, перчимо і викладаємо подрібнену зелень. Скороварку закриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин.
Плов зі свининою в скороварці
Інгредієнти: свинина - 300 г; рис - 1 склянка; помідори - 3 шт.; цибуля - 150 г; морква - 200 г; часник - 1 зубчик. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Помідори нарізаємо кубиками, цибулю подрібнюємо, а моркву тремо на крупній тертці. Спочатку в скороварці обсмажуємо м'ясо протягом 10 хвилин, додаємо овочі і тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо промитий рис і заливаємо все водою (15 склянки), сіль і спеції додаємо за смаком. Тушкуємо плов у скороварці зі свининою протягом 40 хвилин під закритою кришкою.