Порадувати себе смаком літа, підвищити імунітет і наситити організм вітамінами можна в будь-який час року, якщо в холодильнику у вас буде стояти пара баночок натурального десерту. Одним словом, сьогодні ми дізнаємося, як варити дуже смачне варення в скороварці. Його насичений смак напевно оцінять маленькі і великі ласуни, які, безумовно, не зможуть пройти повз нього.
Яблучне варення в скороварці
Інгредієнти: цукор - 1 кг; яблука - 1 кг; вода - 200 мл Приготування Яблука добре промиваємо, очищаємо від шкірки і серцевини. Далі нарізаємо їх невеликими кубиками. Отримані шматочки викладаємо в скороварку, засипаємо цукром і додаємо води. Варимо наш десерт протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Своєчасно знімаємо пінку. Варення з яблук в скороварці готово! Перш ніж подати його на стіл або закатати в банки, варення слід гарненько остудити. За такою ж аналогією в скороварці можна приготувати варення з груш .
Напевно зовсім скоро вам захочеться чогось новенького, тому побалувати себе можна ще і сливовим варенням, яке також можна приготувати в скороварці за лічені хвилини.
Варення з слив в скороварці
Інгредієнти: цукор - 1 кг; сливи - 1 кг; пектин - пакетик. Приготування Вибираємо в найближчому магазині самі стиглі плоди, і сміливо приступаємо до готування. Для початку очистити сливи від кісточок і плодоніжок, при бажанні можна видалити шкірку. Потім ріжемо кожну навпіл або на шматочки, як вам зручніше.
Далі поміщаємо сливи в скороварку, засипаємо цукром і пектином. Акуратно перемішуємо отриману масу, включаємо режим «суп». Варимо суміш протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Не забуваємо знімати пінку, без якої варення довше зберігати первісну свіжість і аромат. Стерилізуємо банки, остуджуємо новоспечена частування, розливаємо його або подаємо до столу.