Буряк, як досить великий і щільний овоч, займає в своєму приготуванні багато часу, однак якщо для цієї мети скористатися досягненнями кулінарної техніки, то приготування цього коренеплоду займе набагато менше часу. Як варити буряк в скороварці ви дізнаєтеся з нашої статті.
Варіння буряків в скороварці Редмонд
Для варіння краще всього вибирати овочі не дуже великого розміру, щоб скоротити час приготування ще більше. Цілі і свіжі плоди досить очистити від надлишків бруду і промити холодною водою, після чого протерти буряк паперовим рушником і обріжте гичку, якщо така є. Велику буряк можна попередньо розрізати навпіл. Крім стандартного набору спецій у вигляді солі і перцю, під час варіння буряків можна додати у воду чайну ложку бальзамічного оцту, від цього овоч тільки виграє в смаку.
Кладемо овоч в скороварку і заливаємо водою так, щоб покрити. Солимо і перчимо за смаком. Виставляємо режим «Бобові». Скільки варити буряк в скороварці залежить від розмірів самого овоча, його сорту і потужності окремо взятого пристрою, однак навскидку виставте час до 30 хвилин, а потім перевірте готовність і в разі чого, додайте час на свій розсуд (враховуйте, що готування триває
і протягом часу скидання тиску).
Як бачите буряк в скороварці зварити дуже просто, адже на відміну від простої каструлі, варіння в ній відбувається під тиском, а значить, продукти доходять до готовності за лічені пів години, без урахування часу на набір і скидання тиску (10-15 хвилин, в залежності від марки та моделі пристрою).
До того ж, в соковарці не просто можна зварити буряк, але і зробити борщ , на приготування якого також піде не більше години. Експериментуйте і не бійтеся технічних новинок, адже вони спрямовані на те, щоб робити наше життя легше.