Готувати в скороварці одне задоволення. Страви виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати голубці в скороварці.
Рецепт голубців у скороварці
Інгредієнти: фарш (яловичина+свинина) - 05 кг; капуста - 1 кг; помідори - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; оливкова олія - 20 мл; сметана - 50 г; рис - 05 склянки; сіль, перець - за смаком; вода - 400 мл Приготування Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці, обсмажуємо на олії хвилин 5. З капусти акуратно знімаємо листи. Для того, щоб вони стали м'якшими, можна занурити їх в окріп на 3-5 хвилин. Фарш змішуємо з цибулею, морквою і рисом, попередньо відвареним до напівготовності. Додаємо помідор, нарізаний кубиками, солимо і перчимо. Потім все добре перемішуємо. Отриману масу загортаємо у капустяні листи і укладаємо в скороварку.
Тепер робимо соус: подрібнюємо помідори, що залишилися за допомогою блендера, додаємо сметану і воду, підсолюємо і заливаємо голубці. При температурі 119 градусів готуємо 15 хвилин. Якщо ж ваша скороварка готує при меншій температурі, то час приготування трохи збільшиться.
Скільки готувати пісні голубці в скороварці?
Інгредієнти: капуста - 1 шт.; картопля - 6 шт.; цибуля - 2 шт.; печериці - 400 г; томатна паста - 3 ст. ложки; кріп; сіль, перець. Приготування Капусту відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин, потім акуратно відокремлюємо листочки. Очищений картопля варимо до готовності, потім воду зливаємо, а товчемо картоплю. Приправляємо сіллю і перцем за смаком. Гриби ріжемо пластинками, цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо гриби з цибулею до готовності, солимо за смаком.
Змішуємо картоплю з грибами, додаємо подрібнений кріп і перемішуємо. З листя капусти зрізаємо ущільнення. Ближче до основи викладаємо столову ложку картопляного пюре з грибами і звертаємо конверт. Томатну пасту розвести в 250 мл відвару, в якому варилася капуста, підсолюємо за смаком. Укладаємо голубці в скороварку, заливаємо томатним соусом і включаємо. Через 15 хвилин смачні пісні голубці будуть готові.
Рецепт лінивих голубов в скороварці
Інгредієнти: капуста - 05 кг; фарш - 05 кг; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; томатна паста - 50 р; сметана - 100 г; морква - 1 шт.; вода - 05 л; сіль. Приготування Капусту тонко шаткуємо, цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на тертці. Овочі додаємо у фарш, перемішуємо, додаємо яйце, додаємо сіль і вимішуємо масу до однорідного стану.
Готуємо соус: томатну пасту змішуємо зі сметаною, вливаємо воду і підсолюємо за смаком. З приготованого фаршу формуємо голубці, вкладаємо їх в скороварку і заливаємо отриманим соусом. Хвилин через 15-20 ліниві голубці в скороварці будуть готові.