Вернуться назад Распечатать

Гороховий суп в скороварці

Гороховий суп в скороварці
Готувати гороховий суп в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій каструлі. Не важливо варіть ви гороховий суп в скороварці "Скарлет", "Поларіс", або користуєтеся пристроєм іншого бренду, в будь-якому випадку гарантуємо, що таке блюдо буквально розлетиться зі столу.

Рецепт горохового супу в скороварці


Інгредієнти:

  • горох - 1 ст.;

  • яловичі ребра - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • пучок запашних трав (лавровий лист, чебрець, коріння петрушки або кропу).


  • Приготування
    Насамперед зверніть увагу на те, чи необхідно замочувати горох перед варінням, зазвичай такі деталі виробник вказує на упаковці. Якщо горох не був замочен на виробництві - залийте його холодною водою і дайте постояти 3-4 години. У разі, коли горох не вимагає попередньо підготовки досить просто промити його і впевнитись у відсутності сміття серед горошин.
    Яловичі ребра промиваємо і позбавляємося від плівок на них за допомогою гнучкого і тонкого ножа. Тепер візьмемося за підготовку овочів: моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо кубиками.
    Укладаємо всі підготовлені інгредієнти, включаючи попередньо замочений горох і букет запашних трав, в каструлю. Заливаємо все водою у співвідношенні 4:1. Тепер закриваємо кришку скороварки і вибираємо в меню пристрою "Бобові". Через 20 хвилин ароматний суп буде готовий! Залишиться лише витягнути з каструлі букет запашних трав і посипати суп зеленню.

    Гороховий суп з копченостями в скороварці


    Інгредієнти:

  • колотий горох - 1 ст.;

  • картопля - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • копченості (грудинка, бекон, реберця, сосиски) - 500 р.


  • Приготування
    Горох попередньо замочуємо, при необхідності, або просто
    Гороховий суп в скороварці
    заливаємо водою. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо, моркву тремо на тертці, а картоплю нарізаємо за власним смаком. Тепер беремося за підготовку копченостей. Тут вже кожен вибирає залежно від засобів і фантазії. Можна зробити суп із збірних копченостей, а можна обмежиться лише класичними ребрами, або грудинкою. У будь-якому випадку м'ясо нарізаємо соломкою або кубиками, а ребра залишаємо недоторканими.
    Всі інгредієнти закладаємо у чашу пароварки і заливаємо водою до мітки. Вибираємо режим "Суп" і через 15 години блюдо буде готово!