Готувати гороховий суп в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій каструлі. Не важливо варіть ви гороховий суп в скороварці "Скарлет", "Поларіс", або користуєтеся пристроєм іншого бренду, в будь-якому випадку гарантуємо, що таке блюдо буквально розлетиться зі столу.
Рецепт горохового супу в скороварці
Інгредієнти: горох - 1 ст.; яловичі ребра - 200 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; пучок запашних трав (лавровий лист, чебрець, коріння петрушки або кропу). Приготування Насамперед зверніть увагу на те, чи необхідно замочувати горох перед варінням, зазвичай такі деталі виробник вказує на упаковці. Якщо горох не був замочен на виробництві - залийте його холодною водою і дайте постояти 3-4 години. У разі, коли горох не вимагає попередньо підготовки досить просто промити його і впевнитись у відсутності сміття серед горошин.
Яловичі ребра промиваємо і позбавляємося від плівок на них за допомогою гнучкого і тонкого ножа. Тепер візьмемося за підготовку овочів: моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо кубиками.
Укладаємо всі підготовлені інгредієнти, включаючи попередньо замочений горох і букет запашних трав, в каструлю. Заливаємо все водою у співвідношенні 4:1. Тепер закриваємо кришку скороварки і вибираємо в меню пристрою "Бобові". Через 20 хвилин ароматний суп буде готовий! Залишиться лише витягнути з каструлі букет запашних трав і посипати суп зеленню.
Гороховий суп з копченостями в скороварці
Інгредієнти: колотий горох - 1 ст.; картопля - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; копченості (грудинка, бекон, реберця, сосиски) - 500 р. Приготування Горох попередньо замочуємо, при необхідності, або просто
заливаємо водою. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо, моркву тремо на тертці, а картоплю нарізаємо за власним смаком. Тепер беремося за підготовку копченостей. Тут вже кожен вибирає залежно від засобів і фантазії. Можна зробити суп із збірних копченостей, а можна обмежиться лише класичними ребрами, або грудинкою. У будь-якому випадку м'ясо нарізаємо соломкою або кубиками, а ребра залишаємо недоторканими.
Всі інгредієнти закладаємо у чашу пароварки і заливаємо водою до мітки. Вибираємо режим "Суп" і через 15 години блюдо буде готово!