Тушкована капуста - дуже смачне і ситне блюдо, багате до того ж клітковиною і безліччю корисних мікроелементів. Пропонуємо вам дізнатися сьогодні як правильно і смачно тушкувати капусту в скороварці.
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом в скороварці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 кг; м'якоть яловичини - 400 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; свіжа зелень - за бажанням; спеції. Приготування Отже, для приготування цієї страви беремо яловичину, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Потім перекладаємо м'ясо в скороварку, наливаємо трохи води, підсолюємо за смаком, щільно закриваємо кришку приладу і варимо під тиском 15 хвилин. Після закінчення часу, обережно зливаємо бульйон в чашку, а до м'яса додаємо трохи рослинного масла, дрібно нашатковану цибулю і потерту на тертці моркву. Тепер знову закриваємо кришку і обсмажуємо капусту в скороварці до м'якості овочів. Готове блюдо викладаємо на блюдо, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Капуста, тушкована в скороварці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; копчені ковбаски - 300 г; масло вершкове - 50 г; курячий бульйон - 1 ст.; спеції. Приготування Ковбаски нарізаємо кружечками і підрум'янюємо на дні скороварки в невеликій кількості масла. Потім додаємо все інше масло, перемішуємо і викладаємо в каструльку, тонко нашатковану капусту. Вливаємо курячий бульйон , солимо і перчимо за смаком. Закриваємо кришкою, доводимо до високого тиску, після чого зменшуємо вогонь і готуємо ще 3 хвилинки. Далі обережно знімаємо страву з вогню і спускаємо тиск.
Тушкована капуста в скороварці «Редмонд»
Інгредієнти: квашена білокачанна капуста - 2 кг; масло вершкове - 2 ст. ложки; сало - за смаком; зелені маслини без кісточок - 10 шт.; бекон - 60 г; цибулина - 1 шт.; біле сухе вино - 500 мл; спеції. Приготування Скороварку ставимо на середній вогонь, кидаємо шматочок вершкового масла і кладемо сало. Бекон нарізаємо смужками і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Після цього додаємо в каструльку скороварки кмин, нарізану кільцями цибулю, і варимо його до пом'якшення. Далі викладаємо віджату квашену капусту, перемішуємо з жиром і тушкуємо 3 хвилинки. У самому кінці приготування вливаємо біле вино, закриваємо кришкою і готуємо страву хвилин 15 при «високому» тиску. Перед подачею на стіл прикрашаємо все зеленими оливками та зеленню.