Вернуться назад Распечатать

Пшоняна каша в скороварці

Пшоняна каша в скороварці
Пшоняна каша згодиться в якості основи для солодких, так і для солоних страв. На сніданок можна подати молочну пшоняну кашу з сухофруктами, а на вечерю - побалувати себе ароматною кашею з м'ясом. Куди зручніше готувати кашу в скороварці, так гарнір буде готовий у найкоротші терміни.

Рецепт пшоняної каші з куркою в скороварці


В рецепті нижче ми розглянемо приклад приготування пшоняної каші в скороварці редмонд, однак повторити цю страву можна в пристрої будь-якої марки.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • пшоняна каша - 1 мультистакан;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • родзинки - 1 жменя;

  • зелень;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Куряче філе (бажано відрізати від грудки разом з шкірою) ретельно приправляємо сіллю і перцем. Обсмажуємо куряче філе цілком, до рум'яної скоринки, використовуючи режим «Смаження». Обсмажену курятину знімаємо з чаші, наливаємо додаткову кількість олії і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю і моркву до золотистого кольору.
    Тим часом промиваємо пшоняну кашу і обдаємо її окропом щоб не гірчить. Додаємо кашу пасеровані овочі, все перемішуємо і смажимо пару хвилин. Викладаємо поверх родзинки і куряче філе, заливаємо воду або бульйон. В цілому, рідини зазвичай беруть в 2 рази більше, ніж самої крупи.
    Тепер закриваємо кришку і клапан пристрою, виставляємо режим «Каша» і через 10 хвилин насолоджуємося смачним блюдом.

    Пшоняна молочна каша в скороварці


    Інгредієнти:

  • пшоняна крупа - 1 склянка;

  • молоко - 2 1/2 ст.;

  • родзинки - 1 жменя;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло;

  • кориця.


  • Приготування
    Пшоняна каша в скороварці
    Приготування страви займає лічені хвилини, оскільки тут немає необхідності в попередній варінні/обжарке інгредієнтів, як в попередньому рецепті.
    Пшоно промиваємо і закладаємо в чашу пристрою. Заливаємо крупу молоком, додаємо цукор, сіль і жменю родзинок. За смаком у кашу можна додати кориці або краплю ванільного екстракту.
    Кришку щільно закриваємо, герметично закрити клапан і встановлюємо режим «Каша» або «Суп» на 15-20 хвилин. Якщо ви готуєте пшоняну кашу в скороварці «Скарлет», то встановіть режим «Молочна каша» на аналогічне час. Звуковий сигнал сповістить вас про закінчення готування. Все, що залишиться - заправити кашу вершковим маслом і подати до столу.