Сирна запіканка знайома всім нам ще з самого дитинства. Адже в багатьох дітей у дитячому садку саме вона була улюбленим ласощами на полуденок. Рецептів її приготування існує дуже багато: з яйцями і без них, з манкою, з молоком, з фруктами і т. д. Ми хочемо розповісти вам, як приготувати сирну запіканку в скороварці. Вона виходить дуже пишна, висока, красива і надзвичайно ніжна.
Рецепт сирної запіканки в скороварці
Інгредієнти: сир - 500 г; куряче яйце - 5 шт.; цукровий пісок - 1 ст.; сметана - 1 ст.; манна крупа - 1 ст.; ягода будь - яка-1 ст.; ягідний джем - за бажанням; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Ягоду гарненько промиваємо й обсушуємо рушником. Потім беремо курячі яйця, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх міксером до отримання густих піків. Жовтки ж змішуємо з сиром , додаємо сметану, додаємо цукровий пісок, манку і трохи розпушувача.
Збиваємо отриману масу блендером протягом 5 хвилин до однорідного стояння. Після цього вводимо білки і обережно перемішуємо все ложкою. Чашу скороварки змащуємо вершковим маслом, викладаємо трохи сирної маси, розрівнюємо і покриваємо шаром ягоди. Зверху виливаємо решту сирної маси і закриваємо прилад кришкою. Клапан для виходу пари встановлюємо в положення «Відкрито», вибираємо програму «Рис» і чекаємо приблизно 30 хвилин. Після звукового сигналу скороварку відключаємо, а не відкриваємо кришку ще хвилин 15. Потім обережно дістаємо готову запіканку, поливаємо за бажанням ягідним джемом і подаємо до столу.
Сирна запіканка в скороварці «Мулинекс»
Інгредієнти: сир - 500 г; яйце - 2 шт.; крохмаль - 1 ст. ложка; манна крупа - 1 ст. ложка. Приготування Жовтки і білки збиваємо окремо. Потім до жовтків додаємо цукор і гарненько розтираємо до кремового стану. Далі додаємо манку, крохмаль, кладемо сир і збиті білки. Виливаємо отриману сирну масу в чашу скороварки, змащену вершковим маслом, і закриваємо кришкою. Виставляємо на панелі режим «Рис» і готуємо рівно 15 хвилин до звукового сигналу. Після закінчення часу кришку не відкриваємо, а залишаємо запіканку на деякий час охолонути. Потім акуратно виймаємо ласощі з чаші за допомогою спеціальної кошики - пароварки і подаємо до столу зі сметаною або вишневим варенням.